Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη: Μαζική συγκέντρωση της ΛΑΕ στη ΔΕΗ με Δημήτρη Στρατούλη

 Παλλαϊκό μέτωπο ΤΩΡΑ για τη σωτηρία της ΔΕΗ

 

Κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Χριστίνα Σουλτανίδου, συντονίστρια της ΛΑΕ Α’ Θεσσαλονίκης και άλλα στελέχη της πραγματοποίησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μαζική συγκέντρωση εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ στο κεντρικό κτίριο της θυγατρικής του, της ΔΕΔΔΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Στρατούλης ανάφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη υποχωρήσει άτακτα σε όλες τις αποικιακού τύπου απαιτήσεις των δανειστών για κομμάτιασμα και ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου, της ίδιας της χώρας μας, των καταναλωτών και των εργαζομένων της.

Η ΔΕΗ, όμως, δεν είναι προσωπική περιουσία των δανειστών και της κυβέρνησης, για να μπορούν να την τεμαχίσουν και ξεπουλήσουν. Είναι δημόσια περιουσία και αποτελεί την ενεργειακή ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της χώρας μας. Δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα και τη δημοκρατική νομιμοποίηση να υποθηκεύσουν και να εκχωρήσουν με αυτό τον τρόπο το παρόν και το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Πρόκειται για θρασύτατο πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα και γι αυτό αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους να το αποτρέψουμε, δεν αποδεχόμαστε και δεν αναγνωρίζουμε τετελεσμένα και θα τα ανατρέψουμε. Θα κάνουμε, επίσης, οτιδήποτε χρειαστεί, για να ελεγχθούν πολιτικά, αστικά, ακόμα και ποινικά, όσοι ξεπουλούν με το κομμάτι τη ΔΕΗ και κατά συνέπεια το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και ουσιαστικά την ίδια την χώρα, μετατρέποντάς την και με αυτό τον τρόπο σε πολιτική και οικονομική μπανανία.

Η ΛΑΕ καλεί τα συνδικάτα των εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ, ολόκληρο το εργατικό κίνημα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωνικά κινήματα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση σωτηρία της ΔΕΗ, ως ενιαίας δημόσιας επιχείρησης, αναγκαίας και ικανής να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να παρέχει φθηνή και επαρκή ηλεκτρική ενέργεια στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα».

 

Θεσσαλονίκη, 04/04/2017

Το Γραφείο Τύπου