ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες.

Η κυβέρνηση, με αυτήν την τροπολογία – πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, έρχεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις, χαρίζοντας πολλά δισ. ευρώ στις τράπεζες και στην ουσία στα ξένα fund στα οποία τις έχει εκχωρήσει.

Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σκληρό πακέτο εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ύψους 3,6 δισ., να σπεύδει να χαρίσει πολύ μεγαλύτερα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το νέο δώρο στις τράπεζες έρχεται μετά το μέγα κυβερνητικό σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπου το δημόσιο και μικροεπενδυτές έχασαν σε μια νύχτα δεκάδες δισ. ευρώ, προκειμένου να επωφεληθούν τα ξένα κερδοσκοπικά fund.

Δυστυχώς, οι τράπεζες συνεχίζουν να παραμένουν κράτος εν κράτει στη χώρα και να απομυζούν κάθε ικμάδα από την ελληνική οικονομία και κοινωνία, χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα, ενώ, με βάση τις σκανδαλώδεις παρεμβάσεις για την δήθεν «διάσωση» των τραπεζών, έχουν παιχτεί εγκληματικά παιχνίδια, που από το 2022 και το 2027 εκτινάσσουν το δημόσιο χρέος σε μυθώδη ύψη τρεις και τέσσερις φορές το ΑΕΠ.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με τις ένοχες και υπόλογες μνημονιακές κυβερνήσεις να πορεύεται στην απόλυτη καταστροφή.

Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, που μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλει με βασικό μέτρο την εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Οι ένοχοι και οι συνένοχοι των πρωτοφανών πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του τόπου και του λαού μας θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα για τα άνομα και πραξικοπηματικά σκάνδαλά τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 19/03/2017