ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΔΙΩΤΗ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκε στα γραφεία της παράταξης, παρουσία και του Παναγιώτη Μαντά μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε, με τον Σπύρο Λαβδιώτη οικονομολόγο, πρώην ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά και συγγραφέα πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και το “Ευρώ, θηλιά στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας” το 2012.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και ο Σπ. Λαβδιώτης στην συνάντηση τους είχαν μια γόνιμη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, τις ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις και ιδιαίτερα συζήτησαν την ελληνική οικονομική συγκυρία της περιόδου, με ιδιαίτερη αναφορά στις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση και τα σκληρότατα μέτρα που θα την συνοδεύσουν.

Οι δύο άντρες στάθηκαν ιδιαίτερα στην απόλυτη ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη στη βάση ενός δημοκρατικού ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, πράγμα που, όπως συμφώνησαν, συνιστά τη μόνη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση και να προχωρήσει στους δρόμους της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της στήριξης του ελληνικού λαού.

Ο Παν. Λαφαζάνης και Σπ. Λαβδιώτης συμφώνησαν στην ανάγκη να αναπτυχθούν οι πιο στενές σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα τους και με την ΛΑ.Ε ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας, και πρώτα απ’ όλα στα θέματα της μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω τεκμηρίωσης, επεξεργασίας και πειστικότερων απαντήσεων απέναντι στην τρομοκρατία που ασκούν οι υποστηρικτές του ευρώ.

Για το Γραφείο Τύπου

9/3/2017