Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους ΠΓ της ΛΑΕ, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό της κατήφορο. Προχώρησε στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 8% που είχε επιβληθεί από το 2010, σε όλα τα εισοδήματα μελών της κυβέρνησης (πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών), του προέδρου δημοκρατίας, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και ανώτερων στελεχών της δημόσιας διοίκησης (γ.γ. υπουργείων, περιφερειαρχών, δημάρχων, κά) για τα εισοδήματα του 2016, μειώνοντας κατά πολύ τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Τη ίδια στιγμή η κυβέρνηση, υποκρινόμενη ότι «διαπραγματεύεται», έχει ήδη συμφωνήσει με τους «θεσμούς» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) για τη δραστική μείωση του αφορολόγητου γύρω στο 50% (από 8.638 σε λιγότερο από 5.000), αφαιρώντας πολύτιμους πόρους επιβίωσης λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας (χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, μικροαγροτών, κά).

Η ΛΑΕ αποδοκιμάζει την ανάλγητη και προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Η μόνη απάντηση στην πολιτική της φτωχοποίησης και της καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού και της νεολαίας, είναι ο αγώνας για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, το σταμάτημα της φορολεηλασίας και της λιτότητας, την απαλλαγή από την ευρωζωνική επικυριαρχία και την εφαρμογή φιλολαϊκού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου

8.3.17