Ακραία ομοφοβικές, ρατσιστικές, σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, ο οποίος την Παρασκευή, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο κανάλι Epsilon, χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «τραγωδία» και «ψυχοπαθολογική εκτροπή», ενώ συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές και τους κτηνοβάτες.

Η ποινική δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί εναντίον του άμεσα, με βάση της διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις, μετά την μήνυση που υποβλήθηκε από ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες και οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Εκκλησία οφείλει να στέκεται αρωγός στα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι να προωθεί σκοταδιστικές αντιλήψεις που ενθαρρύνουν τον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό αυτοκαθορισμό, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς! Στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, παρά τις ασφυκτικά  στενές σχέσεις  της «πρώτη φορά  αριστερής κυβέρνησης» Τσιπρα -Καμμένου με την ηγεσία  του κλήρου.

 

Αθήνα 23/02/2017

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.