Αυτοί που πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους είναι ο Γ. Μουζάλας και οι μνημονιακές κυβερνήσεις

«Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μέσα σ’ αυτή τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί τις όποιες συνέπειες της πράξης του», δήλωσε χωρίς καμία αιδώ  ο  υπουργός  Μεταναστευτικής  Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο Ελληνικό, απαντώντας με αυτόν τον προκλητικό τρόπο στην κινητοποίηση που ξεκίνησαν εκεί την Παρασκευή οι γυναίκες πρόσφυγες και κλιμακώθηκε με την μορφή μαζικής αποχής συσσιτίου, διεκδικώντας τα αυτονόητα: ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, βελτίωση της ποιότητας του φαγητού που τους διανέμει η δανέζικη ΜΚΟ DRC, πάνες για τα βρέφη που υποχρεώθηκαν να ζουν εκεί, παροχή σχολικής εκπαίδευσης για τα παιδιά.

Πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να διαμένουν κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης στο Ελληνικό.

Η δήλωση του Γ. Μουζάλα, που υπερασπίστηκε το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αποδεικνύοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με την προκάτοχή της κυβέρνηση Σαμαρά, δεν μάς εκπλήσσει: είναι  ο ίδιος υπουργός που ζήτησε συγγνώμη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες πριν την μνημονιακή του μετάλλαξη, ο υπουργός που ευθύνεται για τους θανάτους πέντε προσφύγων μέσα σε έναν μήνα, από την παγωνιά και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα και στους χώρους «φιλοξενίας».

Τα αιτήματα των προσφύγων είναι δίκαια.  Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Άσυλο και προστασία των προσφύγων.
  • Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά.
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Καμιά συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε.
  • Ανθρώπινες συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στον οικιστικό ιστό των πόλεων, σίτιση, θέρμανση, περίθαλψη.
  • Ίσα δικαιώματα σε μόρφωση και δουλειά

Αυτοί που πρέπει άμεσα να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους είναι ο ίδιος ο υπουργός και οι μνημονιακές κυβερνήσεις που εξαθλιώνουν ντόπιους και πρόσφυγες!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

6/2/2017