Δήλωση του Θανάση Πετράκου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε.

 «Ο κ. Τατούλης αξιοποιώντας μια τυπική παράλειψη της εγκλήσεως μου, η οποία κατετέθη το έτος 2012 δια πληρεξουσίου και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε παράβλεψη υπαλλήλου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, κατάφερε να μην γίνει η δίκη χθες (Τέταρτη 1/2/2017) για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, για το ποίο ήταν κατηγορούμενος, αφού ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη γι΄ αυτό τον τυπικό λόγο. Έτσι απέφυγε την βάσανο της αποδεικτικής διαδικασίας και της αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας . Είναι αυτονόητο ότι σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ουσία, όμως, από πολιτική και ηθική σκοπιά είναι ότι κ. Τατούλης επικαλούμενος τον «τύπο», απέφυγε την συζήτηση επί της ουσίας, διότι δεν μπορούσε να αντικρούσει την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης για την οποία είχε παραπεμφθεί να δικαστεί.

Αξιοσημείωτο της παραπάνω συνεδρίασης είναι ότι, ενώ την εποχή εκείνη, στο στάδιο της προδικασίας, είχε ζητήσει και πάρει προθεσμία για να υποβάλλει σχετικό υπόμνημα στο οποίο θα εξέθετε τις απόψεις του αυτός ουδέποτε το κατέθεσε στο Δικαστήριο. Ισχυρίστηκε δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου του ότι τότε δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον δικηγόρο του γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό ενώ από το πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” προκύπτει ότι τις ημέρες εκείνες ήταν στην Τρίπολη και ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του.

Επειδή η αποδιδόμενη στον κ. Τατούλη κατηγορία ήταν πολύ βαριά αλλά και η επακολουθήσασα συμπεριφορά του και είχαν έχουν σκοπό την προσωπική οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική μου φθορά, δηλώνω ότι θα καταφύγω σε βάρος του δικαστικά με την κατάθεση σχετικής αγωγής για αποζημίωση στα Πολιτικά Δικαστήρια και εκεί θα λογοδοτήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο».

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

2/2/2017