Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ., έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης (πλατεία Κλαυθμώνος).

Οι πέντε θάνατοι προσφύγων μέσα σε ένα μήνα στα παγωμένα hot spots, στα στρατόπεδα και στον δρόμο, αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάλγητη αντιπροσφυγική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που υλοποιεί την πολιτική της Ευρώπης – «Φρούριο». Μιας ρατσιστικής, ξενοφοβικής πολιτικής που κρατάει τα σύνορα της ΕΕ και των ΗΠΑ κλειστά για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ακραίας φτώχειας που έχουν δημιουργήσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον πλανήτη, επιβάλλοντάς τους συνθήκες εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού, που οδηγούν ακόμη και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η απειλή των μαζικών απελάσεων στην «ασφαλή» Τουρκία επικρέμεται διαρκώς πάνω τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απειλή απέλασης του Αιγύπτιου πολιτικού πρόσφυγα και απεργού πείνας Μωχάμεντ Α.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου διαδηλώνουμε έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης, διεκδικώντας:

  • Άσυλο και προστασία των προσφύγων.
  • Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά.
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
  • Καμιά συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε.
  • Ανθρώπινες συνθήκες στέγασης μέσα στις πόλεις, σίτιση, θέρμανση, περίθαλψη.
  • Ίσα δικαιώματα σε μόρφωση και δουλειά.

Η εξαθλίωση των προσφύγων είναι εικόνα από το μέλλον που οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές επιφυλάσσουν για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες. Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι αναπόσπαστο τμήμα όχι μόνο των αξιών μας, αλλά και της πάλης μας ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που καταστρέφουν τη χώρα μας και οδηγούν σε άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

2/2/2017