ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΑΝ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ»

 

 

Την ώρα που η κ. Θεανώ Φωτίου  μοιράζει νέες συνταγές για πιπεριές, γεμιστές με φρούδες ελπίδες, στο θέατρο Χιλής στην Καλαμαριά, διακόσιες πενήντα έξι (!!!)  κοινωνικές δομές βρίσκονται στον αέρα, με ευθύνη δική της και της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την οποία υπηρετεί!

Εκατό δέκα οκτώ χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης, βρίσκονται χωρίς στοιχειώδη υποστήριξη. Χίλιοι εκατό εργαζόμενοι στις δομές κοινωνικής στήριξης βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Ο λόγος είναι  η καθυστέρηση ένταξης σε νέο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης παράτασης χρηματοδότησης, των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το ΠΔΕ (εθνικοί πόροι), και η ένταξή τους στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες συγκρότησης τους (προσωπικό, εξοπλισμοί κ.τ.λ.) και δεν προβλέπεται να γίνει αυτό πριν το καλοκαίρι.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη διαμαρτυρία που έγινε από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, έξω από το χώρο της εκδήλωσης στην Καλαμαριά.

Μια εκδήλωση που για πρώτη φορά δεν είχε «θέμα ομιλίας» στην πρόσκληση, προφανώς γιατί οποιοδήποτε θέμα αφορά στο Υπουργείο της κας Φωτίου, όπως και γενικότερα στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, προκαλεί τα αισθήματα όσων βρίσκονται σε φτώχεια, και βλέπουν καθημερινά τις συνθήκες ζωής τους να επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο.

Μια εκδήλωση αυστηρά περιφρουρούμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες, αφού επιχείρησαν να βάλουν στην αίθουσα την κα Φωτίου από άλλη πόρτα, δεν άφησαν τους διαδηλωτές να της παραδώσουν τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά τους, ο οποίος δε μπορούσε παρά να είναι «ένα ταψί με γεμιστά, χωρίς ρύζι, γιατί κι αυτό κοστίζει»!

 

Το Γραφείο Τύπου

29/12/2016