ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους ΠΓ της ΛΑΕ, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής

Η επιστολή Τσακαλώτου προς την «τρόικα», αποτελεί μνημείο υποταγής και εθελοδουλείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ιθύνοντες της ευρωζώνης και υπονομεύει ευθέως την εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Οι συνέπειες των δεσμεύσεων θα είναι επώδυνες για τον ελληνικό λαό, αφού σηματοδοτούν ακραίες πολιτικές λιτότητες για απροσδιόριστο βάθος χρόνου, αμφισβητώντας το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει.

Δεν πρόκειται μόνο για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέσω συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, τα οποία από 0,5% του ΑΕΠ το 2016, πρέπει να φθάσουν 1,75% το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να παραμείνουν σε αυτό το ύψος μια περίπου δεκαετία. Είναι και η ενεργοποίηση του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη» δαπανών (μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, κά). Είναι επίσης η δέσμευση ότι το επίδομα για τους συνταξιούχους και η μείωση ΦΠΑ στα Νησιά Αιγαίου, θα ισχύσει μόνο για φέτος και ότι στο εξής θα ζητιέται άδεια από την τρόϊκα για οποιαδήποτε μελλοντική παροχή. Το πιο όμως σημαντικό είναι «η απόλυτη δέσμευση» της κυβέρνησης ότι θα παραμείνει «συμορφωμένη με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας, όσο και επί της διαδικασίας, σε συνεργασία με τους εταίρους».!!

Με τη συγκεκριμένη επιστολή Τσακαλώτου, πέφτει πλήρως η μάσκα της πολιτικής υποκρισίας και δημαγωγίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που στα λαϊκά στρώματα πουλάει κούφιους «λεονταρισμούς» προς τους δανειστές, ενώ τους δίνει «γην και ύδωρ». Όσον αφορά στις «φωνασκίες» των Μνημονιακών κομμάτων της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρών, κά), «δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν», διότι  Μνημόνια εφάρμοσαν, Μνημόνια ψήφισαν και Μνημόνια υπόσχονται ότι θα εφαρμόσουν.!

Το μέλλον του ελληνικού λαού βρίσκεται, στην ανατροπή των μνημονιακών μέτρων και στην εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής εξόδου από την κρίση. Αυτήν την πολιτική στηρίζει αγωνιστικά η ΛΑΕ, βάζοντας σεμνά την υπογραφή της, στις ελπιδοφόρες προοπτικές του λαού και της χώρας.!

 

Το Γραφείο Τύπου                                                       

28.12.16