ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΩΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

 

 

”Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να ψηφίσει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (23/12) ”όχι” στον πυρηνικό αφοπλισμό, αποτελεί μια απόφαση ντροπή για την ιστορία της χώρας και μεγάλη προσβολή στους φιλειρηνικούς και αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού.

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα, συντασσόμενη, δυστυχώς, με τις ΗΠΑ και ενεργώντας ως παρακολούθημα και όργανο τους για την διατήρηση των πυρηνικών όπλων και εκ των πραγμάτων για την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, που εξήγγειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά και τις μεγάλες παραδόσεις της αλλά και συντάσσεται με όλο το βρώμικο μπλοκ των εγχώριων κατεστημένων δυνάμεων που ακολουθούν τυφλά και παρακολουθούν πειθήνια τις πιο επικίνδυνες και καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα επιλογές του ιμπεριαλισμού.

 

Παρά τον ”όχι” των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους, όπως η Ελλάδα, ο ΟΗΕ, με συντριπτική πλειοψηφία 113  ψήφων (35 κατά και 13 αποχές), έλαβε την ιστορική απόφαση για απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, οδηγώντας σε συντριβή το μπλοκ των κυβερνήσεων που θέλουν, προβάλλοντας αστήρικτα προσχήματα, την διαιώνιση των πυρηνικών όπλων.

 

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει κανένα δικαίωμα ερήμην του ελληνικού λαού, εν κρυπτώ, χωρίς καμιά δημοσιότητα αλλά και καμιά συζήτηση στη Βουλή, ενάντια στις όποιες προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του όσο και αν τις έχει καταντήσει κουρελόχαρτο, να εκθέτει τόσο ωμά και βαρύτατα το όνομα της Ελλάδας στη διεθνή φιλειρηνική γνώμη, συντασσόμενος με τη διατήρηση των πυρηνικών όπλων, που μπορεί να οδηγήσουν στον αφανισμό της ανθρωπότητας.

 

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του αποδεικνύουν ότι διακατέχονται από ακραία διγλωσσία και ακραίο αμοραλισμό και έχουν εξελιχθεί σε μείζονα κίνδυνο για τον τόπο.

 

Μπροστά στο 2017, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή με την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα και την ήττα όλου του μνημονιακού μπλοκ και των ακροδεξιών αποφύσεων του.”

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

27/12/2016