ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα εργασιακά:

  • Κυβέρνηση και Τρόικα, στο όνομα του Μνημονίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έχουν δεχτεί την πλήρη απορρύθμιση της ελληνικής αγοράς εργασίας
  • Υποκριτική η «φιλολαϊκή» στάση πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο που συμμαχούν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν δέχτηκαν να εκδοθεί Ψήφισμα

 

Την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα των δανειστών κατηγόρησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, για την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, μετά από πρωτοβουλία του, έφερε το θέμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας ταυτόχρονα από τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες να εκδοθεί σχετικό Ψήφισμα.

 

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Χουντής σημείωσε ότι «Στο όνομα του ελληνικού προγράμματος, στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχτεί την πλήρη απορρύθμιση της ελληνικής αγοράς εργασίας» και κατηγόρησε την Κομισιόν ότι «Ενεργεί ως στυγνός δανειστής, κλείνοντας τα μάτια στην παραβίαση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».

 

Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας έστρεψε τα πυρά του στις πολιτικές ομάδες εκείνες που «στα λόγια καταδικάζουν την παραβίαση του κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα, αλλά δε δέχτηκαν να βγει ψήφισμα από τη σημερινή συζήτηση, που να λέει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει χώρα, όπως η Ελλάδα, που δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις».

 

Το βίντεο της παρέμβασης θα το βρείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=in2iRIQeyKA&feature=youtu.be

 

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

 

Κύριοι συνάδελφοι,

 

Βλέπουμε αυτές τις μέρες να παίζεται μία κακόγουστη θεατρική παράσταση, μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

Στο όνομα του ελληνικού προγράμματος, στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχτεί την πλήρη απορρύθμιση της ελληνικής αγοράς εργασίας.

 

Η Κομισιόν, δεν ήξερε, δεν κατάλαβε, τι σημαίνουν μνημόνια τόσα χρόνια.

 

Ενεργεί ως στυγνός δανειστής, κλείνοντας τα μάτια στην παραβίαση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

 

Αλλά σ’ αυτή τη θεατρική παράσταση, αγαπητοί συνάδελφοι, πρωταγωνιστές είναι και οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στα λόγια καταδικάζουν την παραβίαση του κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα, αλλά δε δέχτηκαν να βγει ψήφισμα από τη σημερινή συζήτηση, που να λέει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει χώρα, όπως η Ελλάδα, που δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, να λοιπόν ποιο είναι το σενάριο της θεατρικής παράστασης:

 

Υποκριτικές δηλώσεις συμπαράστασης, «συμμαχίες» εντός εισαγωγικών για υπεράσπιση εργαζομένων, φιλολαϊκό πρόσωπο στις μνημονιακές πολιτικές, για πιθανές προεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

 

Το Γραφείο Τύπου                                                                                     

14.12.2016