ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΙΡΑΚ)

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ, ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, ο Ν. Γαλάνης μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο Παν. Μωράκης μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε, συναντήθηκαν το Σάββατο στα γραφεία του κόμματος με αντιπροσωπεία της Πατριωτικής Ένωσης του Ιρακινού Κουρδιστάν (PUK), με ηγέτη τον Τζαλάλ Ταλαμπανί, αποτελούμενη από τους Μαλά Μπαχτιάρ, Εκτελεστικό Γραμματέα του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος,  Καντίρ Αζίζ, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Ράουα Καρέμ, εκπρόσωπο του κόμματος  PUK στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία του PUK ενημέρωσε για τον αγώνα των Κούρδων για τη δημοκρατία και τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους στο Ιράκ και ευρύτερα στην περιοχή και τόνισε ότι αυτός ο αγώνας, ιδιαίτερα απέναντι στην επιθετική πολιτική του τουρκικού καθεστώτος, βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη θετική έκβασή του.

Ο Παν. Λαφαζάνης από την πλευρά της ΛΑ.Ε ενημέρωσε για τις καταστρεπτικές συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει την κυριαρχία της και μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η ΛΑ.Ε βρίσκονται σταθερά και όχι περιστασιακά στο πλευρό των Κούρδων και είναι πλήρως αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για πραγματική δημοκρατία και για κατάκτηση και κατοχύρωση των εθνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης καταδίκασε, εκ μέρους της ΛΑ.Ε, απερίφραστα την στρατιωτική επέμβαση του καθεστώτος Ερντογάν στη Συρία και το Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές επεμβάσεις που, τηρουμένων των αναλογιών, θυμίζουν τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, είναι παράνομες, παραβιάζουν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και συνιστούν μείζονα κίνδυνο για την ειρήνευση στην περιοχή και για όλους τους λαούς της.

Ειδικότερα ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει απειλητικά τη στρατιωτική της ανάμιξη στην προσπάθεια ανακατάληψης της Μοσούλης, αίτημα που προωθείται για ιδιοτελείς τουρκικές βλέψεις επί του Ιράκ.

Οι δύο πλευρές εκτίμησαν ότι έχουν συγκλίνουσες θέσεις και οπτικές σε πολλά ζητήματα και συμφώνησαν να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους και τις κοινές προσπάθειές τους, ενώ η πλευρά του PUK κάλεσε τον Παν. Λαφαζάνη και αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε να επισκεφθούν, όποτε κρίνουν σκόπιμο, το Κουρδιστάν.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 16/10/2016