ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ Ν. ΓΑΛΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ IBRAHIM AL-NIMER KAI EQTAMI MIHIAR ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου (Π.Σ) της ΛΑ.Ε και τον Νίκο Γαλάνη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν στα γραφεία της ΛΑ.Ε με τον Ibrahim al-Nimer μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) και τον Eqtami Mihiar μέλος της Κ.Ε του DFLP.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό και αλληλέγγυο κλίμα.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε εξέθεσε τις απόψεις της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται εδώ και 7 περίπου χρόνια κάτω από μια σκληρή μνημονιακή μπότα και η οικονομικοκοινωνική κατάσταση βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και εφαρμόζει ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε κατάγγειλε την σκληρή ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα την πολιτική της ειδικής στρατηγικής σχέσης με το Ισραήλ και τη «δορυφοροποίηση» απέναντί του. Τόνισε ότι αυτή η εξωτερική πολιτική και ειδικότερα η δορυφορική στάση απέναντι στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα εθνικά μας συμφέροντα και τους λαούς της περιοχής, ενώ ειδικότερα δεν βοηθάει και είναι επιζήμια για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό.

Κατάγγειλε την κλιμακούμενη, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και εξήρε ιδιαίτερα τον ηρωικό αγώνα της παλαιστινιακής νεολαίας, ενώ επισήμανε τη σημασία μιας νέας Ιντιφάντα.

Η αντιπροσωπεία του DFLP εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΛΑ.Ε για τη συνεπή, αγωνιστική και θερμή υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, τη μεταξύ τους αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα τους που έχει όψεις εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 16/10/2016