ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ”ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ” ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

”ΑΝΘΡΑΚΕΣ” ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΠΗΓΕ ΓΙΑ ”ΜΑΛΛΙ” ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ”ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ”

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

 

”Σε άλλο ένα ”βατερλό”  για τον τόπο και το λαό απέβη το ταξίδι του Υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον.

 

Άνθρακες” απεδείχθη ο θησαυρός της ελάφρυνσης του χρέους.

 

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος πήγε στην Ουάσιγκτον για ”μαλλί” και γύρισε ο ίδιος ”κουρεμένος” και όχι το χρέος, αφού, αντί για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, εισέπραξε πιέσεις για νέα σκληρά φορολογικά μέτρα και νέα μέτρα περικοπής των εξαερωμένων συνάξεων.

 

 

Αλ. Τσίπρας και Ευκλ. Τσακαλώτος άβουλοι, μοιραίοι και πολιτικά δειλοί, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, πέραν της αμετανόητης προσήλωσης τους στα καταστροφικά μνημόνια, έχουν άφωνοι καταντήσει ”σάκος του μποξ” και ”καρπαζοεισπράκτορες” στο τρίγωνο Γερμανία, ΔΝΤ, ΗΠΑ και ανάμεσα στους Λιού, Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Τόμσεν.

 

Η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται όσο ποτέ, για λόγους επιβίωσης και προοπτικής, μια βαθιά δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την διαγραφή ενός επονείδιστους, απεχθούς, έκνομου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους μαζί με το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία και αποφασιστικά μέτρα για να διεκδικήσει αποτελεσματικά και ανυποχώρητα τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, τα οποία, σύμφωνα με τα συντηρητικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ (!).

 

Είναι αδιανόητο η Ελλάδα των μνημονιακών υπαλλήλων και των υπαλλήλων της Γερμανίας να συνεχίζει από τη μια να μην εφαρμόζει τις τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος του Γερμανικού δημοσίου και από την άλλη να εκπλειστηριάζει της πρώτες κατοικίες ακόμα και πολύτεκνων οικογενειών με αναπήρους.”

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

9/10/2016