ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Η ΛΑ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΠΕΜΠΤΗ 6/10, ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Αυτό το μήνα χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν για μια ακόμη φορά να κόβονται οι συντάξεις τους. Η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων έρχεται λίγο μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ σε περίπου 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Για πολλοστή φορά, η τρίτη ηλικία «πληρώνει το μνημονιακό μάρμαρο».

Η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά έχει υπερακοντίσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που υποτίθεται ότι θα καταργούσε. Με το τρικ του επανυπολογισμού ξεφεύγει το σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τις κρατήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης παράνομες.

Και δεν σταματά εδώ. Στον προϋπολογισμό του 2017 που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβλέπονται μειώσεις στις συντάξεις ύψους 780 εκατ. ευρώ, και αφορούν σε περικοπές στο ΕΚΑΣ, σε νέες μειώσεις επικουρικών, μειώσεις των νέων συντάξεων, των συντάξεων χηρείας, και πάει λέγοντας.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι λοιποί εντολοδόχοι των δανειστών και τοκογλύφων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια εργαζόμενοι. Η ιστορία θα «γράψει» με τα πιο μαύρα χρώματα όλους αυτούς που κατακρεούργησαν συντάξεις και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οι συνταξιούχοι θα είναι στους δρόμους, αψηφώντας τα χημικά και τις ασπίδες των ΜΑΤ, επειδή πρέπει να υπερασπίσουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο συνεισέφεραν επί δεκάδες χρόνια που δούλευαν. Πρέπει να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή σύνταξη και αξιοπρεπή ζωή, όταν μάλιστα, στη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα που μας επιβάλουν, με τη σύνταξη αυτή επιβιώνουν και οι οικογένειες των άνεργων παιδιών τους.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές.

Καλεί τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση που καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 11.00΄το πρωί, μπροστά στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

5/10/2016