ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Πόρισμα Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής: Διεκδίκηση ή απεμπόληση των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου»

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10 και ώρα 7 μ.μ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS (πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου 23 – στάση Μετρό Μεταξουργείου)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Με αφορμή την έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η Λαϊκή Ενότητα διοργανώνει, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ., στο Ξενοδοχείο NOVUS (Καρόλου 23, Πλ. Καραϊσκάκη, Στάση Μετρό Μεταξουργείο), εκδήλωση με θέμα «Πόρισμα Διακομματικής Επιτροπής. Διεκδίκηση ή Απεμπόληση των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου;».

Εισηγούνται οι Κώστας Ήσυχος, πρ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), πρ. μέλος του Προεδρείου της Πανελλήνιας Επιτροπής Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, δημοσιογράφος, Δρ. Πολιτικών Επιστημών.

Την Εκδήλωση χαιρετίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας.

Αρκεί το προβληματικό Πόρισμα της Διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις οφειλές της Γερμανίας; Ποιες είναι οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης; Αρκεί ο «οδικός χάρτης της διεκδίκησης» που περιγράφεται στο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής; Υπάρχουν και άλλες νομικές και πολιτικές οδοί που δεν έχουν αξιολογηθεί στο Πόρισμα; Μπορεί η «κοινοβουλευτική διπλωματία» να υποκαταστήσει την ευθεία διεκδίκηση από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης; Πρέπει να διαχωρίζονται οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα; Υπάρχουν ελληνικές αξιώσεις που δεν έχουν αξιολογηθεί στην έκθεση της διακομματικής επιτροπής; Πόσο καταστρεπτική για την πορεία της διεκδίκησης, μπορεί να είναι η μη αξιολόγηση στην έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Εθνικής Αντίστασης ως νόμιμης συμμαχικής αντιφασιστικής πολεμικής προσπάθειας; Γιατί παραθεωρείται η θέση της Ελλάδας ως νικήτριας δύναμης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και ιδρυτικού μέλους του ΟΗΕ, καθώς και τα δικαιώματά της από το Διεθνές δίκαιο;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν οι ομιλητές της εκδήλωσης για την υπεράσπιση πρώτα απ’ όλα της τιμής και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

3/10/2016