ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

 

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ” ΚΑΙ “ΜΠΑΛΑΚΙ” ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΔ – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης, με τους μνημονιακούς συνεταίρους της, όπως η ΝΔ και την εντολοδόχο των πιστωτών και μακρύ τους χέρι, Τράπεζα της Ελλάδας, γύρω από τα προβλήματα και το μέλλον της Τράπεζας Αττικής δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αναγκαία εξυγίανση της Τράπεζας και τις θετικές προοπτικές της.

Αντίθετα το αμαρτωλό τρίγωνο κυβέρνησης – ΝΔ – Τράπεζας Ελλάδας ευθύνεται αποκλειστικά για τα προβλήματα κακοδιαχείρισης και θαλασσοδανείων της Τράπεζας Αττικής, ενώ χρησιμοποιεί τώρα την Τράπεζα ως “¨σάκο του μποξ” στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις τους για την εξουσία και για το πάνω χέρι στη διαχείριση της.

Οι απαράδεκτες επιλογές κυβέρνησης, ΝΔ και Τράπεζας Ελλάδας το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι να δώσουν τη χαριστική βολή και στην Τράπεζα Αττικής, όπως βούλιαξαν και κατέστρεψαν, σε όφελος μιας χούφτας τραπεζιτών και της εγχώριας ολιγαρχίας, το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας με αποκορύφωμα το συναινετικό μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, το οποίο λήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία, αφαίρεσε από το δημόσιο 40 δισ. και παρέδωσε τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια.

Αυτήν την ώρα η Τράπεζα Αττικής δεν χρειάζεται προστάτες και κηδεμόνες αλλά την ανάληψη της ευθύνης για την πορεία της με απόλυτα δημοκρατικές, συμμετοχικές και διαφανείς λειτουργίες από τους ασφαλισμένους μηχανικούς που αποτελούν και τον κύριο μέτοχο της.

Η ΛΑ.Ε. επαναφέρει την πρόταση της για την ανάγκη εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος ως μόνη λύση για μια νέα προοπτική διεξόδου από την κρίση.

 

Για το Γραφείο  Τύπου

22/9/2016