Δελτίο Τύπου

Η ΛΑ.Ε. συμμετέχει και στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της σφαγής των συντάξεων έξω από το ΕΤΕΑ, στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 21/9

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, μπροστά από τα γραφεία του ΕΤΕΑ, στο Σύνταγμα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ), την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας πιστά τις ίδιες, εξοντωτικές για το λαό πολιτικές των μνημονίων, προχωρά στη δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 50%, με τη συνέχεια να είναι ακόμη πιο δραματική. Με βάση, άλλωστε, το νόμο 4387/16, οι επικουρικές συντάξεις, με μαθηματική ακρίβεια θα «αφανιστούν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι ψηφισμένες περικοπές είναι:

α) 174 εκατ. ευρώ το 2016 (περικοπές που ήδη έγιναν),

β) 291 εκατ. ευρώ το 2017,

γ) 284 εκατ. ευρώ το 2018 και

δ) 277 εκατ. ευρώ το 2019!

Παράλληλα, προμηνύονται περαιτέρω δραματικά «κουρέματα» και στις κύριες συντάξεις! Όσοι συνταξιοδοτηθούν από εδώ και στο εξής, θα πάρουν ποσά μειωμένα τουλάχιστον κατά 20%, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις.

Η ΛΑ.Ε. καλεί τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ, Φιλελλήνων 13 – 15 στο Σύνταγμα.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

20/9/2016