ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

Ξεκινά σήμερα Τρίτη (20/9) στη Βουλή, υπό το γενικό σιωπητήριο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, η συζήτηση και ψήφιση με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, της Σύμβασης για το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του μοναδικού παραθαλάσσιου μετώπου ακόμα και του αιγιαλού, σε 3,5 χλμ. ακτογραμμής.

Το ξεπούλημα του Ελληνικού με μια Σύμβαση, που αποτελεί εγκώμιον να αποκληθεί αποικιοκρατική, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επαχθή σκάνδαλα στα χρονικά αυτού του τόπου και συνιστά μια πρωτοφανή χαριστική – φωτογραφική πράξη, που συγκροτεί ένα πελώριο και ειδεχθέστατο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο καλύτερος παραθαλάσσιος χώρος της Μεσογείου, έκτασης πολύ πάνω από έξι χιλιάδες στρέμματα, ξεπουλιέται κοψοχρονιά έναντι πραγματικής παρούσης αξίας λιγότερης από 600 εκ. ευρώ, δηλαδή με 100 ευρώ το τ.μ., την ώρα που ο αγοραστής θα έχει δικαίωμα να κτίσει και να τσιμεντοποιήσει περίπου 3 εκατομμύρια τ.μ.

Και αυτό όταν το δημόσιο θα πληρώσει μόνο για τη μετεγκατάσταση από το Ελληνικό των πάσης φύσεως δημόσιων ή κοινωφελών δραστηριοτήτων πάνω από 1,5 δισ., δηλαδή δυόμιση φορές πάνω από το τίμημα που υποτίθεται θα εισπράξει.

Οι περίφημες και πολυδιαφημιζόμενες 90.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά όνειρο θερινής νυκτός και διάτρητο προπαγανδιστικό τρυκ των επενδυτών που μηρυκάζουν τα παπαγαλάκια τους.

Τα κέρδη, φυσικά, του ομίλου Λάτση από αυτήν τη συναλλαγή σκάνδαλο θα είναι μοναδικά, αφού απορρέουν από το κτίσιμο πάνω στο κύμα μιας ολόκληρης παραθαλάσσιας πόλης – κατοικιών για πλούσιους, το υπερτοπικό κέντρο εμπορίου, το διεθνές κέντρο ψυχαγωγίας με καζίνο και ξενοδοχεία, από ιδιωτικά σχολεία πανεπιστημιακής στάθμης και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός και το είδος.

Το τραγικό είναι ότι ένα σκάνδαλο τέτοιας ολκής και εθνικών διαστάσεων ελάχιστα συγκινεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα μέσα ενημέρωσης.

Ο λόγος είναι απλός: το σκάνδαλο αυτό προωθείται όχι μόνο από την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά συναινετικά απ’ όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ), ενώ η υπόθεση αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, διασυνδεδεμένα, σχεδόν, με όλη την οικονομική ολιγαρχία.

Η ένοχη και συνένοχη συναίνεση στο έγκλημα του Ελληνικού δεν πρόκειται, όμως, να καλύψει της πελώριες ευθύνες της κυβέρνησης και των άλλων μνημονιακών κομμάτων της αποικίας, όπως, δυστυχώς, έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το σκάνδαλο και το έγκλημα του Ελληνικού.

Οι υπαρκτές πολιτικές και ποινικές ευθύνες αργά ή γρήγορα και μάλλον γρήγορα, θα αποδοθούν.

Οι ένοχοι και οι συνένοχοι θα στιγματιστούν και θα πληρώσουν.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., έξω από τη Βουλή, ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού.

 

Για το Γραφείο Τύπου

20/9/2016