Ανακοίνωση

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ

Κάλεσμα στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Τρία χρόνια πριν, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προστέθηκε στις δολοφονίες και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών πολιτών και αριστερών δυνάμεων, υπήρξε η κορύφωση μιας προσπάθειας των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού να εδραιώσουν την αυτονομημένη φασιστική και ναζιστική βία των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Η αντιφασιστική συνείδηση της κοινωνίας δεν τους επέτρεψε να υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο φυσικός αυτουργός της, Π. Ρουπακιάς, κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος. Ενθαρρυμένα από την ατιμωρησία τους, την διατήρηση του εκλογικού τους ποσοστού και την άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ και στην Ευρώπη, τα πρωτοπαλίκαρα και τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος επιχειρούν να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο πυκνώνοντας τις εκδηλώσεις μίσους, αλλά και πραγματοποιώντας νέες επιθέσεις.

Η αυτοπεποίθησή τους ενισχύεται από την μνημονιακή προδοσία και την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νεοφιλελεύθερο τόξο, γεγονός που κατάφερε τεράστιο πλήγμα στην πολιτική αξιοπιστία της αριστεράς, που είχε κερδηθεί με τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων ανθρώπων. Ενισχύεται ακόμη από την υιοθέτηση μιας μισαλλόδοξης, ξενοφοβικής και ρατσιστικής ατζέντας στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα, κέντρα κράτησης και πολιτικές εξαθλίωσης και γκετοποίησης. Ενισχύεται από την υπονόμευση των κοινωνικών κατακτήσεων, την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας και την συρρίκνωση της δημοκρατίας στην Ε.Ε.

Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό και τον ναζισμό να ξανασηκώσουν κεφάλι. Ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα ενάντια στην λογική της ΤΙΝΑ, των μνημονίων και των κοινωνικών αποκλεισμών.

Καταδικάζοντας την άρνηση του (υπό κινεζική, πλέον, ιδιοκτησία COSCO) ΟΛΠ να παραχωρήσει τον χώρο του λιμανιού για την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συναυλίας στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Λαϊκή Ενότητα καλεί κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να συμμετάσχει σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς που σηματοδοτούν κινηματικά την επέτειο της δολοφονίας του:

  • Στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 17/9, στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (συμβολή οδού Π. Φύσσα και Σαλαμίνος)
  • Στη συγκέντρωση στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, την Δευτέρα 19/9, στις 8.30 π.μ.
  • Στην εκδήλωσησυζήτηση που οργανώνει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» την Τετάρτη 21/9, στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134)

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.