Δελτίο Τύπου

Η ΛΑ.Ε. χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Η ΛΑ.Ε. χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στον χώρο της Παιδείας. Η νέα σχολική χρονιά έχει βρει τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς αντιμέτωπους με όλα τα μεγάλα -και διαρκώς επιδεινούμενα από τις πολιτικές των μνημονίων- «τραύματα» της ελληνικής εκπαίδευσης.

Από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό έως το Γυμνάσιο και το Λύκειο, η διαδικασία της δραματικής υποβάθμισης και αποδόμησης τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καταργούνται θέσεις εκπαιδευτικών και δασκάλων, το διδακτικό ωράριο αυξάνεται χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες στην ποιότητα του διδακτικού έργου και παράλληλα, περικόπτονται μαθήματα για χάρη της ικανοποίησης των απαιτήσεων της Τρόικας.

«Ομολογία» του δραματικού «κουρέματος» το οποίο υφίσταται –και- η Παιδεία αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει τη φετινή σχολική χρονιά με 8.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα, η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας αντί να στηρίξει το δημόσιο σχολείο, περιορίζει τεχνητά τις υπαρκτές και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειαζόμαστε ένα ενωτικό, μαχητικό κίνημα για την Παιδεία, που θα ενώνει τον κόσμο της εκπαίδευσης με τον κόσμο της δουλειάς, τη νεολαία και την κοινωνία, συνολικά.

Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αντάξια των αγώνων και των αγωνιών της ελληνικής κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

15/9/2016