Σχόλιο Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ

Η μείωση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο διαψεύδει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί σταθεροποίησης και συνθηκών ανάπτυξης της οικονομίας

Λίγες μόλις ώρες μετά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ. Δραγασάκη, προς τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε μείωση -5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Επιβεβαιώνεται έτσι και σε επίπεδο στατιστικών δεδομένων αυτό που καθημερινά βιώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ότι τα μνημονιακά μέτρα «κουρεύουν» διαρκώς τα λαϊκά εισοδήματα, συρρικνώνουν την κατανάλωση και εντείνουν την ύφεση και την ανεργία. Οι συνθήκες σταθεροποίησης και ανάπτυξης βρίσκονται μόνο στο φαντασιακό πεδίο του κ. Δραγασάκη και γενικότερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για να υπάρξει σταθεροποίηση και ανάπτυξη χρειάζεται κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων, διαγραφή του χρέους, μετάβαση στο εθνικό νόμιμα και παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας για αύξηση του εισοδήματος και μείωση της ανεργίας. Είναι μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για τη χώρα, τον ελληνικό λαό και τη νέα γενιά.

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

31/08/2016