Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλος Π.Γ. της ΛΑ.Ε., υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής

Οι αριθμοί αποδομούν το «Success Story Τσίπρα» – Να σταματήσουν τα «δολοφονικά» μέτρα του Γ’ Μνημονίου

Το αδιέξοδο των μνημονιακών πολιτικών επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους, τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ελληνική οικονομία παρέμεινε σε ύφεση και το υπό εξέταση χρονικό διάστημα, παρουσιάζοντας περαιτέρω συρρίκνωση της τάξης του 0,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015.

Επίσης, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κατεγράφη μείωση κατά 1,9% της καταναλωτικής δαπάνης, γεγονός που επιβεβαιώνει το «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους, τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμμένει στην εφαρμογή των θανάσιμων για την κοινωνία μέτρων του 3ου μνημονίου, ελπίζοντας ότι θα της βγει το «Success Story Σαμαρά». Όμως, οι αριθμοί αποτυπώνουν ένα μέρος της οδυνηρής για το λαό πραγματικότητας και αποδομούν το «Success Story Τσίπρα». Το 3ο μνημόνιο απλά δεν βγαίνει!

Για την έξοδο της χώρας από την κρίση επιβάλλεται να σταματήσουν τα δολοφονικά μέτρα του 3ου μνημονίου, να γίνει αναστολή πληρωμής του δυσβάστακτου χρέους και μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας, ούτως ώστε να υπάρξει μείωση της ανεργίας και να στηριχθεί η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

29/8/2016