ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ – ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΦΩΝΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

Το Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε, σχετικά με τη συνάντηση Κοτζιά  – Τσαβούσογλου στην Κρήτη, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

”Είναι πολλά που θα βρούμε  την ευκαιρία να σχολιάσουμε για τη σημερινή πολύωρη συνάντηση Κοτζιά –  Τσαβούσογλου, για την οποία έχουν λεχθεί ελάχιστα και αόριστα.

Δεν μπορούμε, όμως, να μη διατυπώσουμε την απορία μας για το γεγονός ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν έχει βρει να πει μέχρι τώρα ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας απέναντι στην παράνομη και επικίνδυνη Τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία, η οποία έχει ως κύριο στόχο τους Κούρδους αλλά και τον επηρεασμό των Συριακών εξελίξεων.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αυτή η κυβερνητική σιωπή προκαλεί ανησυχητικά ερωτήματα, όταν την ώρα της συνάντησης ΚοτζιάΤσαβούσογλου τα τουρκικά πυρά σκότωναν και τραυμάτιζαν δεκάδες αμάχους στο Συριακό έδαφος.

Διερωτώμεθα, λοιπόν, γιατί η στάση κυβερνητικήςαφωνίας” απέναντι σε επικίνδυνες τουρκικές ενέργειες στην περιοχή, που παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας;

Μήπως, η κυβέρνηση συναινεί και συμφωνεί με την προκλητική στρατιωτική δράση της Άγκυρας  στη Συρία;”

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 28/8/2016