ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

”Είναι λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, με απαράδεκτη και αντιθεσμική επέμβαση της, να στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου.

Και αυτό, γιατί ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν το στέλεχος του ΔΝΤ και ο δικός της άνθρωπος, που ”φυτεύτηκε” από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συναίνεση και της ΝΔ, στην ΕΛΣΤΑΤ, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την τρόικα και όχι τα εύλογα και νόμιμα ελληνικά συμφέροντα.

Την τοποθέτηση αυτή του Ανδρέα Γεωργίου, ως γενικού ”δερβέναγα” στην ΕΛΣΤΑΤ, είχα προσωπικά καταψηφίσει και καταγγείλει, τότε, στη Βουλή, αποδοκιμάζοντας το οξύμωρο της τοποθέτησης ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ  ως επικεφαλής του νευραλγικού στατιστικού χώρου, με συνέπεια να εισπράξω την χλεύη από κοινού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην ΕΛΣΤΑΤ, προσέφερε στο ”πιάτο” την Ελλάδα στη Γερμανική ΕΕ και στο ΔΝΤ ως εξιλαστήριο θύμα και μνημονιακό πειραματόζωο στους σχεδιασμούς τους για τη γενικότερη κοινωνική εργασιακή κατεδάφιση της Ευρώπης.

Φυσικά, οι απαράγραπτες ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου, καθόλου δεν απαλλάσσουν  από τις δικές της τεράστιες ευθύνες την κυβέρνηση Καραμανλή, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τις λογιστικές αλχημείες της.

Όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχθηκε στην πράξη και συνεχίζει να πορεύεται στη στατιστική βάση δεδομένων που διαμόρφωσε ως απόλυτος άρχων ο Ανδρέας Γεωργίου και η οποία υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει τη χώρα, προσφέροντας διάτρητα άλλοθι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις  να συνεχίζουν τη μνημονιακή λεηλασία του τόπου.”

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 24/8/2016