Συντρόφισσες-οι,

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής και το τμήμα Πολιτισμού, διοργανώνουν εκδήλωση-παράσταση στις 08/03/2016 ώρα 18.45  για την ημέρα της γυναίκας. Το έργο είναι η “κα Αδαμαντία” Σας ενημερώνουμε ότι ακόμα υπάρχουν προσκλήσεις για διάθεση. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10,00 ευρώ. Παρακαλούνται οι συντονιστές των Π.Ε. να φροντίσουν για την διάθεση των προσκλήσεων. Καλό θα είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή.
Λίγα λόγια για το έργο
 
«Η Αδαμαντία» είναι ένας θεατρικός μονόλογος που δημιουργήθηκε από γράμματα της κυρίας Αδαμαντίας προς το σύζυγό της που διέμενε στην Αίγυπτο και ο Γιώργος Λαζάνης  (1928-2006) είχε κρατήσει στο θέατρο της Φρυνίχου ίσως ως πιθανό υλικό για κάποια μελλοντική παράσταση. Ο σκηνοθέτης Κώστας Καπελώνης  τα ανακάλυψε και τα παρέδωσε στον Παναγιώτη Μεντή για την τελική επεξεργασία ενός μονολόγου στο σανίδι. Στην ερμηνεία/πρωταγωνίστρια η Μάνια Παπαδημητρίου  και στη μουσική ο Σταύρος Σιόλας.

Η κα Αδαμαντία είναι μια προσωπική ιστορία που εξελίσσεται σε 120 γράμματα περίπου. Η ζωή και καταγραφή της, αναφέρεται κυρίως στη εξ αποστάσεως συζυγική ζωή/κλίνη της και στην πορεία της από τη Λήμνο μέχρι την Αίγυπτο του Νάσσερ και την Ελλάδα των Καραμανλή, του Εμφυλίου και του Παπανδρέου. Στη προσπάθεια της να επιβιώσει και να αναθρέψει τα τρία της παιδιά αναγκάζεται να υποχωρήσει αρκετά και ποικιλοτρόπως  και να συμβιβαστεί με την έκαστη κατάσταση και πατρίδα που η ίδια θα βρεθεί. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό κωμικοτραγικό μονόλογο που όπως και η ίδια η ζωή μας, εξελίχθηκε παράλληλα (αλλά) και στα όρια του πάντοτε πάσχοντος και ζωηρού ελληνισμού της πρόσφατης ιστορίας.

Συντροφικά