ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΕ

0
643

Στις 21 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της διήμερης Πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων που εργάζονται (σε επιχειρήσεις η ελεύθεροι επαγγελματίες) στον ενεργειακό τομέα ή ενδιαφέρονται για τα ενεργειακά θέματα της χώρας.

Όλοι και όλες επεσήμαναν τη σημασία του τομέα αυτού και την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί το γρηγορότερο δυνατό τμήμα Ενέργειας της ΛΑΕ, με δεδομένη την κρισιμότητα των θεμάτων, την προώθηση σήμερα πολιτικών που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο και που η εφαρμογή τους θα είναι σε βάρος της οικονομίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Τονίστηκε ότι το τμήμα ενέργειας μαζί με όλα τα μέλη και στελέχη της ΛΑΕ πρέπει να συμβάλουν ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο: α) για να αποτραπεί η υλοποίηση όσων προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο για τον ενεργειακό τομέα.  Να αποτραπεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ) και η ουσιαστική διάλυση της ΔΕΗ υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, να προωθηθεί συνολικά η εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα και η πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική που προωθήθηκε επί υπουργίας Λαφαζάνη αλλά υποχωρεί σήμερα με τις ασφυκτικές πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ, . β) Για προώθηση κοινωνικής πολιτικής με στόχο καμιά οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της χωρίς ρεύμα.

Παρά τη στενότητα του χρόνου, έγινε συζήτηση γύρω από τα κρίσιμα ενεργειακά θέματα και επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα άμεσης οργανωτικής συγκρότησης του Τμήματος με στόχο να προωθηθούν οι επεξεργασίες που θα βοηθήσουν συνολικά τη ΛΑΕ και τα όργανά της.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δημιουργία ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ γραμματείας του Τμήματος που θα αντιμετωπίσει τα τρέχοντα θέματα, σε συνεννόηση με το κεντρικό πολιτικό όργανο αλλά και θα προετοιμάσει την επόμενη ολομέλεια με την μέγιστη δυνατή ενημέρωση των μελών της ΛΑΕ, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας ενδιαφερόμενος. Σε αυτήν θα συζητηθούν, πρώτο το θεματικό πεδίο ενασχόλησης του τμήματος, δεύτερο η οργάνωση της δουλειάς και τρίτο η εκλογή οριστικής γραμματείας με τον συντονιστή η συντονιστές.

Η προσωρινή Γραμματεία.

21/11/15