ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

0
521

Πλήθος συντροφισσών και συντρόφων από την περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συγκρότησαν τη θεματική επιτροπή εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων.

Οι τομείς δουλειάς που συγκροτήθηκαν αφορούν ομάδες εργασίας που επικεντρώνονται σε:

α) Ελληνοτουρκικό, Κύπρος και Βαλκάνια

β) Βόρεια Αφρική, Υποσαχάρια Αφρική, Αραβικός Κόσμος, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν

γ) ΟΗΕ, ΟΑΣΣΕ, ΝΑΤΟ, ΤΤΙP, ΑΣΕΑΝ, και άλλοι.

δ) BRICS

ε) Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική και Νότια Αμερική

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

του ελληνικού λαού, με ένα ισχυρό, μαζικό, αντιπολεμικό και αντι-νατοϊκό κίνημα, που θα απομπλέξει την πατρίδα μας από τυχοδιωκτικές, πολεμικές ενέργειες, με κύριο ορμητήριο τη βάση της Σούδας και τις άλλες αμερικανο-νατοϊκές βάσεις που τώρα συμπληρώθηκαν, με στρατιωτικές διευκολύνσεις προς το Ισραήλ.

Τα μέλη της Θεματικής Επιτροπής ανέφεραν την ανάγκη ενδυνάμωσης των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και εκμηδένισης των εξαρτήσεων της χώρας από τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστικούς κύκλους. Αποφασίστηκε πανελλαδική καμπάνια που θα στοχεύει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα, όπως και η συνεργασία των άλλων Θεματικών Επιτροπών της Λαϊκής Ενότητας όπως η αντίστοιχη επιτροπή Ευρωπαϊκής Πολιτικής, απόδημου ελληνισμού και πολιτισμού. Ταυτόχρονα προσδιορίστηκαν σειρά προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό και τη δράση της Θεματικής Επιτροπής για το άμεσο μέλλον.