Δέσποινα Σπανού: Γιατί η υπόθεση Γεωργίου «τρομάζει» τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα και το ιερατείο της Ευρώπης;

0
915

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και σημαντικές, πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν. Προκαλούν την πέρα πάσης αμφιβολίας βεβαιότητα ότι η μνημονιακή Ελλάδα λειτουργεί με διαδικασίες που αφορούν χώρες που βρίσκονται σε άγριες συνθήκες φεουδαρχίας!

Της Δέσποινας Σπανού, υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

Αυτά τα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε παρακολουθώντας, μεταξύ άλλων, τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στην Ηριάννα, τον Περικλή, τον Τάσο Θεοφίλου και μια σειρά άλλους πολίτες.

Αντιθέτως, οι διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές για τους «εκλεκτούς» των δανειστών, όπως δηλαδή τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και τον Ανδρέα Γεωργίου!

Στην «ποδιά» του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ «σφάζονται» Κομισιόν, ΔΝΤ, δημοσιογράφοι και πολιτικοί (λησμονώντας προηγούμενες δηλώσεις τους). Υπερασπίζονται… τα «ανυπεράσπιστα», ούτως ώστε ο κ. Γεωργίου να βγει «λευκή περιστερά» και να πάρει ολόκληρη την αποζημίωσή του για τις υπηρεσίες (!) που προσέφερε στον ελληνικό λαό, δηλαδή τη λιτότητα, τη φτώχεια και όλα τα συναφή.

Θυμόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να ενταχθούμε στα μνημόνια. Βασική αιτιολογία ήταν το μεγάλο χρέος και τα υψηλά ελλείμματα.

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές του 2009, ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μαν. Κοντοπυράκης, είχε δώσει το ποσοστό του ελλείμματος στο 6,9%. Δεκαοχτώ ημέρες αργότερα. η τότε κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που είχε την ευθύνη της Στατιστικής Υπηρεσίας, έδωσε (αν είναι δυνατόν!) 12,4% και οριστικοποιήθηκε από τον Πλασκοβίτη, γενικό γραμματέα στο 13,6%.

Στο μεταξύ, τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο Ανδρέας Γεωργίου. Εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν -και- στέλεχος του ΔΝΤ (γεγονός το οποίο απέκρυψε). Με δική του πρωτοβουλία διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο 15,4% για να δικαιολογηθεί, από όσο φαίνεται, η λήψη των πιο σκληρών μέτρων για την Ελλάδα, που είχαν ληφθεί ποτέ σε οποιαδήποτε εν καιρό ειρήνης χώρα!

Ο Α. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ, τα μέλη του Δ.Σ. το οποίο δεν συγκροτούσε. Αποφάσιζε μόνος του, γεγονός το οποίο προκάλεσε μέλη του Δ.Σ. και διευθυντικά στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία εστράφησαν εναντίον του και ποινικά.

Ο Ανδρέας Γεωργίου «διέλυσε» την ΕΛΣΤΑΤ. Τα όποια στοιχεία έβγαιναν στην επιφάνεια αμφισβητούνταν από τα μέλη του Δ.Σ. και το επιστημονικό προσωπικό. Στη διένεξη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε αντιπολίτευση, είχε πρωταγωνιστήσει με παρεμβάσεις καταγγέλλοντας και τον Α. Γεωργίου αλλά και τα πορίσματα της ΕΛΣΤΑΤ ως σκόπιμα και υποβολιμαία για να εφαρμοστούν τα πιο σκληρά μνημόνια.

Εναντίον του Α. Γεωργίου είχε ασκηθεί δίωξη για ψευδή βεβαίωση (διόγκωση του ελλείμματος), για παράβαση καθήκοντος (απόκρυψη της ιδιότητάς του ως στέλεχος του ΔΝΤ) και για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου για στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Α. Γεωργίου καταδικάστηκε για τη συκοφαντική δυσφήμηση ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για την παράβαση καθήκοντος. Απηλλάγη με βούλευμα Εφετών για τη ψευδή βεβαίωση στο οποίο, όμως, ασκήθηκε αναίρεση πριν από λίγες ημέρες, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παρ’ όλα αυτά, ωστόσο, βιώνουμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια, δανειστών, πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων για την απαλλαγή του.

Και των μεν δανειστών τα κίνητρα μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Λεηλατούν αυτή τη χώρα και θέλουν να προστατέψουν τον άνθρωπό τους που τους εξυπηρετεί. Αν ο Α. Γεωργίου βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρές ποινές, τότε οι ιθύνοντες νόες των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι μπορεί να «ανοίξει το στόμα» του και να αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα, που φτάνουν μέχρι το ιερατείο της Ευρώπης.

Μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα, δηλώνει χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς αιδώ, ανερυθρίαστα, ότι η χώρα βρίσκεται σε επιτροπεία.

Πώς είναι δυνατόν ο κ. Παπαδημούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι «δεν φταίει το θερμόμετρο αλλά η θερμοκρασία;», εννοώντας το έλλειμμα. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν άλλη… η θερμοκρασία;

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ ισχυριζόμενοι ότι το έλλειμμα ήταν μεγάλο, ομολογούν ότι η ΝΔ έδινε ψεύτικα στοιχεία;

Στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι έχουμε το πιο εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό. Οι ίδιοι άνθρωποι με τη νομοθεσία που έχουν ψηφίσει -και με ευθύνη των αρμοδίων δικαστών, φυσικά- στέλνουν στη φυλακή νέους ανθρώπους, χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και σε περίπτωση αθώωσης μετά από χρόνια, ουδείς τους αποζημιώνει. Για παράδειγμα, ο Τάσος Θεοφίλου, όντας αθώος, παρέμεινε στη φυλακή για πέντε χρόνια και κανείς δεν τον αποζημιώνει.

Ενώ ο κ. Γεωργίου και οι όμοιοί του που έχουν λεηλατήσει αυτόν τον τόπο δεν δίνουν λόγο σε κανένα. Μάλιστα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν παρίσταται καν στις δίκες (!) αλλά είναι έτοιμη και υπογεγραμμένη η αποζημίωσή του.

Κραυγαλέα έκφραση παρέμβασης είναι η νομοθετική ρυθμιση την οποία εισηγήθηκε η κυβέρνηση σε φορολογικό νομοσχέδιο για την κάλυψη δικαστικών εξόδων -σε περίπτωση δικαστικών διώξεων- των επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, καταρχήν του Γεωργίου, αλλά φυσικά και όλων των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα με την έκβαση της αναίρεσης η κυβέρνηση θα καλύψει τον κ. Γεωργίου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι ποινικές διώξεις και κατ’ επέκταση οι ποινές, αφορούν μόνο στους απλούς πολίτες και σε καμία περίπτωση στους «εκλεκτούς» των δανειστών, ανεξάρτητα από τις καταστροφικές συνέπειες των επιλογών τους.

Ας ελπίσουμε ότι το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει, τελικώς, την άσκηση αναίρεσης, όχι μόνο για το κύρος της δικαιοσύνης (υπάρχουν και έντιμοι δικαστές) αλλά για την περηφάνια συνολικά του Ελληνικού λαού.