Κακόγουστο θέατρο από τον Παν. Κουρουμπλή με την παραίτηση “μαϊμού” που έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού

Άμεσα μέτρα και σχέδιο για την επούλωση της καταστροφής

Η οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό από την περίεργη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη” υπήρξε δυσανάλογη με το τραγικό συμβάν, λόγω εγκληματικής ολιγωρίας της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και λόγω αδράνειας των υπηρεσιών που βρίσκονται κάτω από την πολιτική ευθύνη τους.

Χρειάζεται άμεση και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στον αρμόδιο υπουργό και στην εταιρεία διαχείρισης του δεξαμενόπλοιου. Η οικολογική και θαλάσσια αυτή καταστροφή δεν μπορεί να καταγραφεί και αυτή ως άλλο ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.

Η θέση του Παν. Κουρουμπλή με την οποία τονίζει ότι “θέτει τον εαυτόν του πάντα στην διάθεση του πρωθυπουργού” αντιπροσωπεύει ένα πολύ κακόγουστο θέατρο και ευτελή κίνηση υπεκφυγής. Ο Παν. Κουρουμπλής θα έπρεπε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, να παραιτηθεί ο ίδιος χωρίς υπεκφυγές και απευθύνσεις.

Το κυριότερο, όμως, απαιτούνται άμεσα αποφασιστικά μέτρα και σχέδιο για να μετριαστούν όσο είναι δυνατόν οι επώδυνες συνέπειες του οικολογικού εγκλήματος με προοπτική την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Για το Γραφείο Τύπου

14/9/2017