Όχι στον κοινωνικό καιάδα που δανειστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν για τα ΑμεΑ

0
556
ΕΣΑΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ

ΕΣΑμεΑ.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όχι στον κοινωνικό καιάδα που δανειστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν για τα ΑμεΑ

Η ΛΑΕ στηρίζει το πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 2/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΛΑΕ με αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα της Χρήστο Νάστα και τον αντιπρόεδρο της Γρηγόρη Λεοντόπουλο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι δανειστές απαιτούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης τη δραστική περικοπή της δημόσιας κοινωνικής δαπάνης για τα 35 συνολικά κοινωνικά, προνοιακά, αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα, που χορηγούνται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχωρεί άτακτα στις ανθρωποκτόνες απαιτήσεις των δανειστών, αφού ήδη έχει αποδεχτεί την κατάργηση πολλών από αυτά τα επιδόματα, αλλά και τον περιορισμό των δικαιούχων σε άλλα από αυτά μέσω της θέσπισης για πρώτη φορά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.

Οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τα αναπηρικά και επίσης τα οικογενειακά επιδόματα είναι «λόγια του αέρα», αφενός γιατί έχει αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις με το 3ο μνημόνιο και αφετέρου γιατί δεν θέλει να έχει απέναντι στη χρηματοδότηση των δανειστών και στα συνεπακόλουθα μνημόνια λιτότητας, εναλλακτική λύση.

Τα κοινωνικά, οικογενειακά, προνοιακά και κυρίως τα αναπηρικά επιδόματα αποτελούν την ελάχιστη κρατική προστασία στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που σήμερα υποφέρουν πολύ περισσότερο λόγω της κατάρρευσης στα χρόνια των μνημονίων της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών πολιτικών, που τις έχουν περισσότερο ανάγκη από όλους.

Η μείωση ή η κατάργηση αυτών των επιδομάτων οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες – και κυρίως τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους – στον κοινωνικό καιάδα.

Η ΛΑΕ καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές.

Καλούμε επίσης τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στην κοινωνική φροντίδα και πρόνοια και συνολικά στις κοινωνικές δομές καθώς και όλο το λαό σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, στο οποίο καλεί, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σε παλλαϊκούς αγώνες για την δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή.

Αθήνα 29/11/2016

Το Γραφείο Τύπου