ΌΧΙ στην εξόρυξη Βωξίτη – Τα Μέγαρα δεν θα γίνουν οι Σκουριές της Αττικής

0
264

Με ανακοίνωση της η Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια να δώσει άδεια εξόρυξης βωξίτη στην περιοχή των Γερανείων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Ιουλίου και ανέπτυξε τις θέσεις της με παρέμβαση του συντονιστή της Βασίλη Πολυχρόνη ζητώντας μάλιστα από τη διοίκηση του Δήμου να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία από τώρα για να μη βρεθεί ο Δήμος προ τετελεσμένων.

Για την ιστορία, το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε αρνητικά στη Μ.Π.Ε. που κατέθεσε η εταιρεία (συμφερόντων Μυτιληναίου), όμως ο αγώνας κατά της εξόρυξης μόλις τώρα ξεκινά μιας και το υπουργείο έχει ήδη εκδώσει άδεια παραγωγής.

Αναλυτικά,η ανακοίνωση της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε. έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑΕ

Με έκπληξη και αγανάκτηση μαθαίνουμε πως ένα από τα θέματα συζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων είναι η γνωμοδότηση επί της αίτησης ιδιωτικής εταιρείας για δοκιμαστικές εξωρύξεις βωξίτη και ενδεχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα σε περίπτωση επαρκών κοιτασμάτων,οι οποίες θα λάβουν χώρα στην περιοχή των Γερανείων.

Τα Γεράνεια Όρη είναι μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους και κρύβουν μέσα τους αρκετή από την ιστορία της περιοχής μας.Αντί λοιπόν να αναδειχθούν αυτές οι ομορφιές της περιοχής,το υπουργείο Ανάπτυξης (?) σχεδιάζει να καταστρέψει το βουνό,την χλωρίδα και πανίδα του και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του δίνοντας την άδεια σε επιχειρηματία (ο οποίος χρωστάει ων ουκ έστι αριθμός εκατομμυρίων από απλήρωτους φόρους και εισφορές) να προχωρήσει σε εξώρυξη βωξίτη από τα σπλάχνα του.Σαν να μην έφτανε αυτό,ρίχνει το μπαλάκι στη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία και τον Δήμο παίζοντας το αισχρό παιχνίδι της “ανάπτυξης”,των “νέων θέσεων εργασίας” και των ενδεχόμενων “ανταποδοτικών”!Αλήθεια,τι απέγιναν εκείνα τα “ανταποδοτικά” από τη Ρεβυθούσα,από τον αγωγό αερίου,τα ιχθυοτροφεία ή τα πλευρικά διόδια (είμαστε η μοναδική πόλη που υπάρχουν διόδια μέσα στα όρια του δήμου της)?

Όσον αφορά στις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών,ας κάνουν οι αρχές τον κόπο να ρωτήσουν τους κατοίκους των όμορων στον Παρνασό περιοχών και τα αυξημένα ποσοστά πνευμονοπαθειών και καρκίνων.Ας ρωτήσουμε του κατοίκους των Σκουριών που τους απαγορεύεται πια να χρησιμοποιούν το νερό του Κάκκαβου.

Τα Μέγαρα και οι απείρου κάλλους ομορφιές τους δεν έχουν ανάγκη μιαν επίπλαστη ανάπτυξη λίγων χρόνων και που στο τέλος θα καταστρέψει το περιβάλλον και θα φέρει τον μαρασμό στην περιοχή μας.Τα Μέγαρα έχουν ανάγκη την ανάδειξη αυτής της φυσικής ομορφιάς και την εκμετάλλευση της μέσα από προγράμματα περιπατητικού,αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού,μέσα από τον αγροτοτουρισμό,αλλά και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει την αγροτική ανάπτυξη της πλούσιας σε καλλιεργήσιμα εδάφη περιοχής μας.

Τα καταστροφικά σχέδια της παραδομένης στα μνημόνια «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας μεταφέροντας επιχειρηματικές δραστηριότητες που σκοτώνουν,αλλά και τυχόν «κλείσιμο του ματιού» από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου θα βρουν τη μεγαρική κοινωνία απέναντι τους.

Η Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου είναι κάθετα αντίθετη σε τέτοια εγκληματικά επιχειρηματικά σχέδια και καλεί τον λαό των Μεγάρων να παλέψει για το μέλλον και την υγεία του.

Το χρήμα δεν είναι το παν σε αυτό τον κόσμο, υπάρχει και η υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό.

ΟΧΙ στην εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια.

Τα Μέγαρα δεν θα γίνουν οι Σκουριές της Αττικής!

Το Γραφείο Επικοινωνίας της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.