Συνάντηση της ΛΑΕ με δυνάμεις της Ιταλικής Αριστεράς

0
331

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μέλος του Π.Σ της ΛΑΕ  Βασίλης Πριμικήρης  σε ταξίδι του στην Ιταλική πρωτεύουσα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στις 9/6 με μέλη της διεύθυνσης  του κόμματος της Ιταλικής Αριστεράς ( Sinistra Italiana) με επικεφαλής  τον σ.  Σ. Φασσίνα και στις 13/6 με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης  (Rifondazione Comunista) Μ. Ακέρμπο.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων ήταν η περαιτέρω  σύσφιξη των σχέσεων της ΛΑΕ με τις δυνάμεις της Ιταλικής Αριστεράς, η αλληλοενημέρωση πάνω στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο της  εργασίας των δύο χωρών αλλά και της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης από τις πολιτικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού.

Παράλληλα ο Βασίλης Πριμικήρης μετέφερε τις ποιο θερμές ευχές του   Γ.Γ της ΛΑΕ  Παναγιώτη Λαφαζάνη στον νεοεκλεγέντα Γ.Γ του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας Maurizio Acerbo  για την εκλογή του και την προσπάθεια που κάνει για την προώθηση του διαλόγου και την κοινή δράση όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της Ιταλίας.

Στις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε τέλος η μεγάλη ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού όλων των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων της Ευρώπης για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης της Ευρώπης και όχι μόνο, ενάντια στην Γερμανοκρατουμενη Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία όπως και τα παραδοσιακά συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης σε καμιά περίπτωση σήμερα δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα των λαών της Ευρώπης με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας και το μόνο που καταφέρνουν είναι να φέρνουν στο προσκήνιο δυνάμεις τις άκρας δεξιάς ξενοφοβικές αντεργατικές και αντιδραστικές.

  

                                                                           To  Γραφείο Τύπου

                                                                                                   14/6/2017