Συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη

0
1303

Οι κυβερνώντες ας αφήσουν τα «tweets» και ας στηρίξουν με έργα τους νέους και τις νέες

Η ΛΑ.Ε. εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές Λευτέρη Πετρούνια και Σπύρο Γιαννιώτη για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τις κατακτήσεις του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων και του ασημένιου μεταλλίου στη μαραθώνια κολύμβηση των 10 χλμ., αντίστοιχα.

Ο 26χρονος Λευτέρης και η Άννα Κορακάκη, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των νέων που ανήκουν στη «γενιά της κρίσης» και που χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία (παρά μόνο, στην περίπτωση τους, από τις οικογένειες, τους οικείους και τους προπονητές τους) βάζουν στόχους και κατακτούν τα όνειρα τους, γεμίζοντας όλους μας με χαρά και περηφάνια. Αναλόγως, στην επιτυχία του 36χρονου Σπύρου Γιαννιώτη αντικατοπτρίζεται, μεταξύ άλλων, ο αγώνας που δίνουν με άνισους όρους τα άτομα των λεγόμενων «παραγωγικών» ηλικιών, απέναντι στα εφιαλτικά για τους περισσότερους δεδομένα της εποχής των μνημονίων.

Δυστυχώς, οι κατέχοντες τα ηνία της πολιτικής εξουσίας, υιοθετώντας τις τακτικές των προκατόχων τους, αρκούνται στην προσπάθεια να πάρουν –με δηλώσεις-«πυροτεχνήματα» και… άστοχα αρκετές φορές «τουϊταρίσματα»- λίγη από τη λάμψη των νικών τις οποίες επιτυγχάνουν οι νέοι και οι νέες της χώρας, μέσα από «μοναχικούς» αγώνες και με την Πολιτεία απούσα.

Όμως, τα συγχαρητήρια αξίζουν μόνο στους αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται είτε κατακτούν, είτε δεν κατακτούν μετάλλια, μόνο και μόνο για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν. Είναι καιρός οι κυβερνώντες να αφήσουν τις δηλώσεις – «φούσκες» και τα «tweets» και να στηρίξουν με έργα και πράξεις τους νέους, τις νέες, όσους ανήκουν στις νεότερες αλλά και στις «παραγωγικές» ηλικίες της χώρας, τόσο στον αθλητισμό, όσο και συνολικότερα.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

16/08/2016

Σχετικά:

Συγχαρητήριο μήνυμα της ΛΑ.Ε. στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη