Π. Λαφαζάνης: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ ενδιαφέρονται για την αναγκαία δημοκρατική αλλαγή στον τηλεοπτικό χώρο

0
706

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΔΕΞΙΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΡ

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” και στην εκπομπή της Μαριάννας Πυργιώτη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα ως Πρόεδρο του ΕΣΡ υπήρξε “άστοχη” και την χαρακτήρισε ως “ευτελή αντιπερισπασμό”, ενώ τόνισε ότι ήταν και “εντελώς άκομψος ο τρόπος που έγινε αυτή η πρόταση δια του Μαξίμου”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι “μετά τον Τσίπρα που πρότεινε τον Β. Πολύδωρα ως Πρόεδρο του ΕΣΡ, ήρθε ο “συνέταιρος”, ο Βασ. Λεβέντης, για να προτείνει έναν εκ των Στ. Δήμα και του Ανδρ. Ανδριανόπουλου για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ.

Έτσι που πάνε δεν θα αφήσουν δεξιό για δεξιό που να μην προτείνουν στην Προεδρία του ΕΣΡ, μέχρι κάποιος να τους κάτσει… Μητσοτάκη θέλοντος.

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της είναι για γέλια και για κλάματα.

Πρόκειται για κατάντημα” κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος ο Παναγ. Λαφαζάνης στην κυβερνητική τακτική για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών τόνισε ότι “η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εξυγίανση και τη δημοκρατική αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου αλλά για την επιρροή της και τον έλεγχο στα κανάλια. Επιχειρεί, μάλιστα, να αποκτήσει ματαίως το πάνω χέρι στα τηλεοπτικά πράγματα με άγαρμπες, ερασιτεχνικές και προκλητικές μεθοδεύσεις”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “το σημερινό τηλεοπτικό σκηνικό είναι αναξιόπιστο και φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Από τότε που εισέβαλαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην τηλεόραση προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στη χώρα και ποδηγετήθηκε η πολιτική ζωή. Διαμορφώθηκε μια τηλεοπτική ολιγαρχία. Αυτή η κακοδαιμονία συνεχίζεται ως σήμερα. Ο τηλεοπτικός χώρος χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αλλαγή”.

Δυστυχώς, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης “ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ενδιαφέρονται γι αυτήν την δημοκρατική αλλαγή. Οι ηγετικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση μνημονιακών “συμμοριών”, που ενώ η Ελλάδα βουλιάζει και ερειπώνεται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών τους, αυτές σφάζονται για τη μνημονιακή εξουσία και το μοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στη Μαριάννα Πυργιώτη τόνισε ότι:

“Η Ελλάδα διανύει πρωτοφανώς το ένατο χρόνο συνεχούς, σχεδόν και βαθιάς ύφεσης. Η τραγωδία αυτή δεν έχει κανένα προηγούμενο σε όλο το πλανήτη. Πολύ περισσότερο που δεν φαίνεται και καμιά ελπίδα στον ορίζοντα. Το δράμα είναι ότι η χώρα, μετά το τρίτο, οδεύει με βεβαιότητα στο τέταρτο μνημόνιο. Η είσοδος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα συνοδευθεί μόνο, μετά το 2018, με κάποιου είδους ανώδυνη και εντελώς ανεπαρκή παρέμβαση στο ελληνικό χρέος αλλά κυρίως με ένα νέο μνημόνιο που θα περιέχει τις σκληρές απορρυθμίσεις και νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, τα οποία προτείνει το ΔΝΤ”.

Για το Γραφείο Τύπου

31/10/2016