Π. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή σε συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση

0
453

Συνάντηση Παναγιώτη Λαφαζάνη, Στρατούλη και Δούκα με τα προεδρεία των ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ

Π. Λαφαζάνης : Η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση. Ανατροπή Τώρα!

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενο από τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ) μετά από σχετική πρόσκλησή τους.

Οι πρόεδροι της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ Βαγγέλης Θεοδωρίδης και Αντώνης Κουρούκλης αντίστοιχα έκαναν αναλυτική ενημέρωση στο κλιμάκιο της ΛΑΕ για την κατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης μετά από 7 χρόνια μνημονιακής υπονόμευσης του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της, και συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την λεηλασία των εισοδημάτων των συνταξιούχων κατά περίπου 50 δις ευρώ.

Επίσης ανέφεραν, ότι το 4ο μνημόνιο, το οποίο προωθούν η κυβέρνηση και δανειστές με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, θα οδηγήσει τους συνταξιούχους σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση. Τέλος παρέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως νομοθετήθηκε, οδηγεί σε οργανωτικό χάος και σε απίστευτη ταλαιπωρία τους εργαζομένους στον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της χώρας με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα.

Με βάση τα παραπάνω, οι 2 ομοσπονδίες, ζήτησαν την συμπαράσταση της ΛΑΕ στα αιτήματά τους, για παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ, για την άμεση απόσυρση του σχεδίου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ και την έναρξη διαλόγου επί του περιεχομένου του, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπει ένα τέλος στον υπερβολικά μεγάλο χρόνο αναμονής για την έκδοση των συντάξεων, που σήμερα έχει φτάσει μέχρι και τα 3 χρόνια.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημ. Στρατούλης και Γιάννης Δούκας, αφού ευχαρίστησαν τις 2 ομοσπονδίες για την τιμητική πρόσκληση στη ΛΑΕ για την σημερινή συνάντηση, εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑΕ στα αιτήματά τους. Επίσης, παρουσίασαν τις προτάσεις της ΛΑΕ για ένα δημόσιο, καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών του και με στήριξη των συντάξεων, ώστε να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων. Ακόμα, συνέδεσε τις προτάσεις της ΛΑΕ για την κοινωνική ασφάλιση με την ανάγκη μίας άλλης πορείας της χώρας, χωρίς μνημόνια λιτότητας και με εθνικό νόμισμα, που θα συνοδεύεται από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, προς όφελος του λαού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση :

»Η κυβέρνηση πραξικοπηματικά, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση και καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση, προχωρά σε ένα τέταρτο μνημόνιο υπό τα χειροκροτήματα της μνημονιακής δήθεν αντιπολίτευσης.

Αυτό το τέταρτο και ίσως χειρότερο μνημόνιο έχει στον πυρήνα του μια νέα μεγάλη μείωση συντάξεων, η οποία και θα δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση και θα καταντήσει τις συντάξεις επίδομα ελεημοσύνης.

Η λεγόμενη ενοποίηση των ταμείων με τον περίφημο ΈΦΚΑ έφερε χάος, διάλυση και ταλαιπωρία.

Ταλαιπωρία στους εργαζόμενους στα Ταμεία και πρώτα απ’ όλα στους ασφαλισμένους.

Αυτή η χαώδης ενοποίηση μαζί με τις συντάξεις ελεημοσύνης επιχειρούν να ενταφιάσουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Η μόνη απάντηση είναι η λαϊκή εξέγερση για μια μεγάλη ανατροπή

 

Αθήνα 14/3/2017

Το Γραφείο Τύπου