Παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

0
506

Σήμερα ανήμερα της επετείου εορτασμού του  ηρωικού «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό το 1940, το οποίο παραμένει περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρο, επιλέξαμε σαν τοπική  πολιτική επιτροπή να παρέμβουμε στις γειτονιές του Κερατσινίου και στο πλήθος λαού που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου μας. Μαζί μας σήμερα και ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επιλέξαμε σαν βασικό σημείο της παρέμβασης μας να είναι ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και η προστασία της λαϊκής κατοικίας, σαν συνέχεια των κινηματικών προσπαθειών που καταβάλλουμε κάθε βδομάδα στα ειρηνοδικεία της χώρας. Ο αγώνας μας ενάντια στους πλειστηριασμούς πάει χέρι-χέρι και συντονίζεται με τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση δημόσιων αγαθών, για να μην μείνει καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό, για να οικοδομηθεί μέσα από την πάλη μας εκείνη η ενότητα δυνάμεων που θα φέρει την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Η παρέμβαση μας στη μαθητική παρέλαση με πανό που έγραφε «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, διαγραφή των Λαϊκών χρεών», έτυχε μεγάλης και θετικότατης αποδοχής από τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό! Φάνηκε για ακόμα μια φορά πως για να περάσει το κίνημα τις συμπληγάδες της ηττοπάθειας και του δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, χρειάζεται  να μετατρέψουμε τα ρυάκια της αγανάκτησης σε ποτάμια οργής, προτάσσοντας τους κοινούς και ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας.

Τέτοιες μέρες οι αγώνες μας εμπνέονται και τιμούν τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αλληλεγγύης, τους μαχητές της μάχης της Ηλεκτρικής και από όλους εκείνους που με το αίμα και τις θυσίες τους λευτέρωσαν αυτόν τον τόπο. Στη μνήμη, στο όραμα και στις επιτυχίες αυτών των θυσιών ακουμπάν και αντλούν έμπνευση η ανάγκη για παλλαϊκούς αγώνες και η ανάγκη για ένα πολιτικό μέτωπο που θα πολεμά τα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το φασισμό σήμερα.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

28/10/2016

drapetsona_2