Ο νέος νόμος, δια χειρός κυβέρνησης και δανειστών, βάζει σε ασφυκτικό κλοιό τους ΟΤΑ και τελειώνει την κοινωνική αποστολή τους

0
199

Δελτίο Τύπου

Ο νέος «πολύ – νόμος» για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου, στην ολομέλεια της Βουλής, κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια της. Δεν είναι τυχαίο ότι επί ενάμιση χρόνο, πριν ψηφιστεί στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο βρισκόταν υπό το διαρκές «ξεσκόνισμα» των δανειστών.

Ο νέος νόμος σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα των ΟΤΑ. Αντιθέτως, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου των ΟΤΑ. Υπονομεύει την κοινωνική αποστολή τους και ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων – μεγάλων «αρπαχτικών».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με το νόμο αυτό, μέσα από μια σειρά μικροκανονισμών, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δήθεν φιλεργατικό προφίλ, το οποίο στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Άλλωστε και η κυβέρνηση τελεί υπό την πλήρη κηδεμονία των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» και έχει αποδείξει ότι -ανά πάσα στιγμή- είναι έτοιμη να εκτελέσει «πάση (κοινωνική) θυσία» τις προσταγές τους.

Θεματική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΛΑΕ

27/7/2017