Ο αγώνας για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων Δραπετσώνας μας αφορά όλους και όλες!

0
93

Ανακοίνωση

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου παλεύουν για την Ανάπλαση της πρώην Λιμενοβιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων Δραπετσώνας σε έναν χώρο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού χωρίς ρυπογόνες εγκαταστάσεις, οι οποίες επί σχεδόν έναν αιώνα μόλυναν την περιοχή. Τα πρώτα θεμέλια αυτής της ανάπλασης είναι πλέον ορατά σε όλους.

Για εμάς είναι προφανές ότι ανάπλαση στα Λιπάσματα δεν μπορεί να υπάρξει, όσο τα καζάνια συνεχίζουν να λειτουργούν λίγα μέτρα παραδίπλα από τις μάντρες των σχολείων μας, όσο ολόκληρες γειτονιές μας πνίγονται από μια περίεργη δυσωδία, όσο συνεχίζουν να λειτουργούν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις της Oil One.

Αυτός ο αγώνας λοιπόν μας αφορά όλους. Είναι για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Είναι ώρα όλοι και όλες να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας. Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας για να σταματήσουν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις να καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία μας.

Να διεκδικήσουμε να φύγουν τώρα όλες οι ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις από τις γειτονιές μας. Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά την Ανάπλαση των Λιπασμάτων για την οποία έχουν αγωνιστεί και αποφασίσει οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και όλου του Πειραιά.

Την Κυριακή στις 11 Ιούνη στο χώρο των Λιπασμάτων να είμαστε όλοι εκεί!

Να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε, να αναπνεύσουμε ξανά!

Καλούμε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η δημοτική αρχή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 19:30 στον Υδατόπυργο και στη μεγάλη συναυλία που θα ακολουθήσει με τους Χαΐνηδες στο χώρο των Λιπασμάτων.

Λαϊκή Ενότητα Κερατσίνου – Δραπετσώνας