Με δυναμική παρουσία η ΛΑ.Ε. στο αγωνιστικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ

0
1608

Προσυγκέντρωση 5.30 μ.μ., Εγνατία & Μητρ. Γενναδίου, Σάββατο 10/9

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς για την αντιμνημονιακή ανατροπή και τη διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας.

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου , οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ζούμε σε χειρότερες συνθήκες. Η ανεργία παραμένει αμείωτη σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην εξαθλίωση και τη νεολαία στην ξενιτιά. Οι φόροι και τα χρέη «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους τους πολίτες της χώρας, και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, στο αγωνιστικό συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Η ΛΑ.Ε., με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της, Παν. Λαφαζάνη, στελέχη και μέλη της από όλη την Ελλάδα, μαζί με χιλιάδες εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και αγρότες, θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις (Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ). Διαδηλώνουμε κατά των πολιτικών των μνημονίων, της βάρβαρης λιτότητας, της υποταγής, της φτωχοποίησης, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, για παύση πληρωμής και διαγραφή του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, έξοδο από την ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικού μετασχηματισμού που θα αντιμετωπίζει την ανεργία και θα στηρίζει τους μισθούς, τις συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.

Η προσυγκέντρωση της ΛΑΕ, στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 10/9, θα γίνει στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητρ. Γενναδίου.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

6/9/2016---000_DETH_2016