ΛΑΕ Πετρούπολης: Στο σπίτι του Κρεμασμένου…

0
179

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης αναφέρεται η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) σαν συνυπεύθυνη μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές για τη χωματερή της Φυλής απ’ την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν είναι λάθος της παράταξης του ΚΚΕ, είναι λάσπη, για να καλύψουν την ανυπαρξία τους.

Η ΛΑ.Ε είναι το μόνο κόμμα που καλούσε να μην ψηφιστεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο περιφερειακό συμβούλιο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα μέλη της ΛΑΕ δεν συμμετέχουν στην παράταξη της κ. Δούρου.

Είναι η πολιτική δύναμη που αγωνίζεται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την εφαρμογή απ’ όλους τους Δήμους προγραμμάτων ανάκτησης υλικών, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και τον αναλογικό επιμερισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στις υποπεριφέρειες της Αττικής, χωρίς να φορτώνεται μόνιμα μόνο η Δυτική Αττική και η Δυτική Αθήνα.

– Δεν προτείνει όπως το ΚΚΕ βέβαια να εξάγουμε τα σκουπίδια μας… σε άλλες περιοχές.

– Τα στελέχη και τα μέλη της ΛΑ.Ε συμμετέχουν στο συντονισμό των φορέων του Δυτικού

Μετώπου για την απομάκρυνση της Φυλής και μέχρι τώρα οι δράσεις του Μετώπου έχουν θετική ανταπόκριση και ενεργοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

– Σ’ αυτά η Δημοτική Αρχή -του ΚΚΕ- είναι θεατής.

– Οι δυνάμεις της ΛΑ.Ε θα συνεχίσουν στο ίδιο δρόμο ώστε να μη γίνει η χωματερή το λατομείο του Μουσαμά , λίγα μόλις μέτρα απ’ την Πετρούπολη.

– Ο Λαός της Πετρούπολης έχει αγωνιστική εμπειρία όταν αποτρέψαμε-δημοτική αρχή και δημότες-, την μεταφορά λυματολάσπης στου Μουσαμά με μαζικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση.

Πάλι και τότε το ΚΚΕ ήταν θεατής.

Καλούμε το λαό της Πετρούπολης να αντιδράσουμε δυναμικά στην υποβάθμιση της Πόλης και στην συνεχιζόμενη επίθεση στην υγεία μας και τις ζωές μας των παιδιών μας.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση να πάρουν πίσω τους σχεδιασμούς τους.

Να κλείσει η Φυλή, να μην γίνει χωματερή το λατομείο Μουσαμά.

Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης μπορεί και πρέπει έστω και τώρα να μπει μπροστά στον αγώνα για να μην έρθουν τα σκουπίδια στην πόρτα μας.

Οι αγώνες γίνονται με έργα , όχι με λόγια!

Π.Ε. Λαϊκής Ενότητας Πετρούπολης

19/6/2017