Καταγγελία για το κλείσιμο της Νομικής Σχολής

0
610

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία επικαλούμενη «τεχνικά» τάχα ζητήματα, αποφάσισε να κλείσει το κτίριο της Νομικής Σχολής και να στείλει τα ΜΑΤ για να εμποδίσει πολιτικές εκδηλώσεις με το περιεχόμενο των οποίων διαφωνούσε, μεταξύ αυτών και Ημερίδα της ΛΑ.Ε. για τo προσφυγικό/μεταναστευτικό, καθώς και εκδήλωση που αφορούσε στα δικαιώματα των κρατουμένων.

Θεωρούμε αυτή την ενέργεια εξαιρετικά προκλητική και επικίνδυνη για την ελευθερία της έκφρασης, εάν αναλογιστούμε ότι την κάνουν άνθρωποι επιφορτισμένοι με τη νομική κατάρτιση των αυριανών δικηγόρων και δικαστών. Ο κ. Φορτσάκης μπορεί να αποχώρησε από τα πανεπιστημιακά πράγματα, αλλά η αυταρχική νοοτροπία του παραμένει ενεργή στη Νομική Σχολή.

Ωστόσο, καλό είναι να θυμηθούν αυτοί που σήμερα θέλουν να μετατρέψουν τη Νομική σε χώρο φίμωσης του δημοκρατικού διαλόγου, ότι το κτίριο που έκλεισε με δική τους πρωτοβουλία υπήρξε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ας μην προσβάλουν την ιστορία της Νομικής Σχολής με τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε.

16/12/2016