Η στάση των ΗΠΑ κλιμακώνει το χάος

0
350

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε.

Η ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δείχνει τη νέα άγρια, χωρίς φραγμούς, πολεμοκάπηλη διάθεση της νέας αμερικανικής ηγεσίας, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο όλο τον πλανήτη. Η νέα τυχοδιωκτική φρενήρης και πολεμοχαρής στάση των ΗΠΑ, η οποία στηρίζεται στη νέα στρατιωτική και ακόμα πιο ανεύθυνη τακτική τους, δεν είναι καθόλου ένδειξη ισχύος, αλλά έλλειψης ψυχραιμίας και αδιεξόδου.

Όλα δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κλιμακώσει τις στρατιωτικές τυχοδιωκτικές κινήσεις του, εν είδει «τρομοκράτη» του πλανήτη. Οι κίνδυνοι ευρύτερης αποσταθεροποίησης και χάους κλιμακώνονται.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες, δεδομένης της συμμετοχής της, έμμεσα και άμεσα, στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, καθώς και λόγω της πρόσφατης επέκτασης (για 5 χρόνια, αντί ενός, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος) της συμφωνίας για τη ναυτική βάση της Σούδας.

Η ΛΑ.Ε. καλεί τον ελληνικό λαό, όλες τις αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις καθώς και το φιλειρηνικό κίνημα να αγωνιστούμε για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις από τη χώρα μας, να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ και όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε είδους ιμπεριαλιστικές λογικές οι οποίες υπονομεύουν την ειρήνη και δημιουργούν συνθήκες γενικευμένου χάους, με την «οσμή του πολέμου» να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

15/4/2017