Η ΛΑΕ σταθερά στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

0
536

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης συμμετείχε σήμερα μαζικά στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 21 δικαζόμενους αγωνιστές, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη θέση της, για το οριστικό σταμάτημα της λειτουργάς της EldoradoGold στις Σκουριές, και το σταμάτημα της δίωξης των αγωνιζόμενων ενάντια στην εξόρυξη.

Επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μετά τη μνημονιακή μετάλλαξή του, ξεπούλησε αυτόν το δίκαιο αγώνα, νομιμοποιώντας βήμα-βήμα την παρουσία και λειτουργία της EldoradoGold, και κρατώντας ομήρους 450 δικαζόμενους, οι οποίοι, μαζί με ένα ολόκληρο κίνημα εθνικής εμβέλειας, αγωνίστηκαν με πάθος και ανιδιοτέλεια για να αποτρέψουν την καταστροφή της γης και της ζωής μας.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς, και η δικαίωσή του περνάει μέσα από τους μαζικούς, ενωτικούς, δυναμικούς και αταλάντευτους αγώνες, στους οποίους η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πάντα παρούσα.

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών.

Ηθική και πολιτική δικαίωση όσων αγωνίστηκαν ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, είναι το διώξιμο της EldoradoGold από τη χώρα.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 13/3/2017