Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθιερώνει νέο «αεροδρομιόσημο» 13 ευρώ, υπέρ Fraport!

0
1126

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας

H κυβέρνηση Τσίπρα ολοκλήρωσε πριν από λίγους μήνες το εθνικό έγκλημα, που είχαν ξεκινήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την εκχώρηση 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων στη -γερμανικών κρατικών συμφερόντων- Fraport. Η εκχώρηση των αεροδρομίων έγινε στη βάση μιας κατάπτυστης συμφωνίας – «πλιάτσικο» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η ΛΑΕ, εξαρχής, με στοιχεία είχε υποστηρίξει ότι από τη σκανδαλώδη σύμβαση εκχώρησης των αεροδρομίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πωλεί αλλά στην ουσία «πληρώνει» τη Fraport για να τα παραλάβει, και μάλιστα με «προίκα»!

Σε επιβεβαίωσή της Λαϊκής Ενότητας, πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για επιβολή «αεροδρομιόσημου», όπως προβλέπεται από την –κατάπτυση και αποικιοκρατική- σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα με την απόφαση, το νέο τέλος ανέρχεται στα 13 ευρώ. Από τις αρχές του 2017, το «αεροδρομιόσημο» θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια για τις πτήσεις από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Το νέο τέλος δύναται να διατηρηθεί στα 13 ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια και στη συνέχεια προβλέπεται να αυξηθεί στα 18 ευρώ!

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η εκχώρηση των 14 περιφερειακών μας αεροδρομίων είναι σε βάρος του λαού και της χώρας. Ως εκ τούτου επισύρει στους υπευθύνους πελώριες πολιτικές και βαρύτατες αστικές ποινικές ευθύνες, οι οποίες και θα αναζητηθούν. Μοναδική λύση αποτελεί η ακύρωση της συμφωνίας – «πλιάτσικο» για την παράδοση των αεροδρομίων και η αναβάθμιση τους, υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση.

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

30/08/2016