Η έκδοση στην Τουρκία των 8 αξιωματικών είναι αδιανόητη πράξη

0
226

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε.

Η ΛΑ.Ε. απορρίπτει την έκδοση οποιουδήποτε προσώπου σε χώρα όπου απειλείται με μη δίκαιη δίκη, βασανιστήρια, ή ακόμη και με εκτέλεση

Η έκδοση στην Τουρκία των 8 αξιωματικών τους οποίους ζητά η κυβέρνηση Ερντογάν είναι αδιανόητη πράξη.  Όχι γιατί υπερασπιζόμαστε την δράση τους, την οποία άλλωστε δεν γνωρίζουμε, αλλά επειδή η κυβέρνηση Ερντογάν καταλύει σήμερα κάθε έννοια του κράτους δικαίου και της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.  Εξαπολύει ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον όλων των πολιτικών της αντιπάλων. Απειλεί με επαναφορά της θανατικής ποινής και βασανίζοντας κρατούμενους. Απολύει και διώκει συνδικαλιστές, δημοσίους υπαλλήλους, καθηγητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Φθάνει  σε σημείο να συλλάβει και να φυλακίσει βουλευτές και στελέχη του αριστερού κόμματος HDP.

Κατηγορηματικά αντίθετη στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία,  η ΛΑ.Ε., από θέση αρχής, απορρίπτει ταυτόχρονα την έκδοση οποιουδήποτε προσώπου σε χώρα όπου απειλείται με μη δίκαιη δίκη, βασανιστήρια, ή ακόμη και με εκτέλεση.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

9/12/2016