Επίσκεψη Π. Λαφαζάνη στην Πρεσβεία της Κούβας-Μετέφερε τα συλλυπητήρια εκ μέρους της ΛΑΕ

0
937

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.ΕΠαν. Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα.

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες και εξέφρασαν τα βαθιά συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την αλληλεγγύη του και την αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε αυτές τις δύσκολες ώρες στον κουβανέζικο λαό και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον αγώνα του για την προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία της Κούβας, ενώ τόνισε στον πρέσβη ότι είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του οι σημαντικές συναντήσεις του Φιντέλ με τον Χαρ. Φλωράκη στην Αβάνα, στις οποίες γνώρισε εντυπωσιασμένος από κοντά τον μεγάλο επαναστάτη, ως συμμετέχων στην τότε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Ο Παν. Λαφαζάνης έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων της πρεσβείας της Κούβας τα εξής λόγια:

«Ο Comandante Fidel θα ζεσταίνει και θα ενθαρρύνει για πάντα στο νου και τις καρδιές όσων αγωνίζονται σε όλον τον κόσμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση, την φτώχεια, την αδικία και τον πόλεμο. Hasta la victoria siempre, Comandante».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ

Αθήνα, 28/11/2016