Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με την «απειλή των νεοναζί και της ακροδεξιάς στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα» (15/3)

0
230

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μάρτη, στις 7.00΄μ.μ., στο  Α΄ Αμφιθέατρο (β΄ όροφος) της Θεολογικής Σχολής, με θέμα:

«Η απειλή των νεοναζί και της ακροδεξιάς στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα»

Ομιλητές: Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΠΘ

Γκότσης Πέτρος, μέλος Π.Σ. Λαϊκής Ενότητας

 Γλώσσης Μαρίνος, μέλος Λαϊκής Ενότητας

Σταυρακάκης Χρήστος, μέλος Λαϊκής Ενότητας.

Θα γίνει προβολή της ταινίας μικρού μήκους RedHulk της Ασημίνας Προέδρου.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού στις 21/3.

Στα πλαίσια αυτά, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 12.00΄ στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλεί η Λαϊκή Ενότητα όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας που παράγουν τα προγράμματα του ΔΝΤ ανά την υφήλιο. Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε είδους συμμετοχή και διευκόλυνση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζει στη Συρία. Μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ορθώνουμε το ανάστημά μας στους νοσταλγούς του Χίτλερ που επιχειρούν να σπείρουν το μισανθρωπικό τους δηλητήριο στρέφοντας τον ένα φτωχό απέναντι στον άλλο, αντί για τις κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα που μας εξαθλιώνουν όλους μαζί και καθένα ξεχωριστά.

Ενδυναμώνουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών εργαζομένων, ανέργων και νέων για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς μνημονιακή λιτότητα, πόλεμο και ρατσισμό.

Το Γραφείο Τύπου