Δήλωση Π. Λαφαζάνη για την πρόταση Τσίπρα να αναλάβει ο Β. Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ

0
608

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΧΗ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

»Η πρόταση Τσίπρα για τον Βυρ. Πολύδωρα δείχνει τα αδιέξοδα της νεομνημονιακής του κυβέρνησης και τον αδιέξοδο, για τη χώρα και τον λαό, συνεχή δεξιό κατήφορο που ακολουθεί.

Ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η παλαιομνημονιακή ΝΔ, την ώρα που έχουν το ίδιο εξοντωτικό μνημονιακό πρόγραμμα, επιδίδονται μεταξύ τους σε έναν αποπροσανατολιστικό αγώνα, που όχι μόνο δεν έχει σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και συνιστά το έδαφος για ακόμα πιο καταστροφικές επιλογές για τη χώρα.

Η Ελλάδα σήμερα έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια βαθιά ριζοσπαστική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα νέο δημοκρατικό τηλεοπτικό τοπίο που θα διασφαλίζει πλατιά πλουραλιστική ενημέρωση, θα καλλιεργεί στην κοινωνία μας αξίες και θα δίνει τη μάχη της στήριξης του πολιτισμού και της πολιτιστικής άνθισης στη χώρα.

Είναι όλα αυτά που βρίσκονται έξω από την ευτελή διαμάχη εξουσίας και συμφερόντων που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνω σε ένα παρακμιακό, αναξιόπιστο και καταρρέον  μνημονιακό τηλεοπτικό σκηνικό.

Αυτήν την ώρα, η ΛΑ.Ε αγωνίζεται για μια πραγματικά δημοκρατική και κοινωνική δημόσια τηλεόραση, που δεν θα εξευτελίζεται και θα καταρρέει, όπως σήμερα, ως μνημονιακή κυβερνητικόκομματική ντουντούκα.

Αγωνιζόμαστε, επίσης, και ανοίγουμε το διάλογο για μια μη κρατική τηλεόραση, η οποία θα λειτουργεί με κοινωνική συμμετοχή σε θεσμοθετημένα και εγγυημένα δημοκρατικά πλαίσια και κανόνες και η οποία δεν θα είναι το λάφυρο και η λεία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/10/2016